Ránk szállt a Buzzfeed: Siófok, Sziget és a disznóvágás

2014.03.05. 16:46
Már megint rólunk ír a Buzzfeed, a világ egyik leglátogatottabb oldala. Most ételek helyett a legjobb magyar helyeket szedték össze. Vajon ment már a megosztás Orbán Viktor Facebook-oldalán?

Melyik a legjobb?

Azok után, hogy az egész országon (és még Orbán Viktor Facebookján is) végigsöpört a Buzzfeed magyar ételekkel foglalkozó posztja, az utóbbi évek egyik legolvasottabb oldala most összeszedte a tizenhét legfontosabb helyet, amit mindenképpen látnia kell az embernek Magyarországon.

Az eredeti posztot 700 ezren olvasták azóta, és lehet, ez annyira megtetszett az oldalnak, hogy ismét muszáj volt előkapni valami magyar témát. A kötelező látványosságok (budai Vár, Hollókő, Aggtelek, budapesti fürdők) mellett ott van például a Sziget és a disznóvágás is. Mondjuk Siófokot kissé túlzás Ibizával együtt említeni – pláne, hogy a pesti bulinegyed még említést sem érdemelt a cikkben, de ne legyünk telhetetlenek.

Ezt a cikket egyébként nem a Debrecenben született, de már Amerikában élő Anita Badejo írta, mint az előzőt, hanem egy bizonyos Michael Lewis. Róla egyelőre nem tudjuk, hogyan kapcsolódik Magyarországhoz, de gyanús, hogy ő is debreceni lehet, hiszen a helyi focicsapatot az ország legjobbjának tartja.

A szerző Buzzfeed-profiljára kattintva sem tudtunk meg többet, se egy komment vagy lájkolás, ez az egyetlen bejegyzése az oldalon, a profilképén kívül nincs róla más információ. Érdekes, hogy az adatlapja mind Vimeón, mind a Google Pluson egy bizonyos Alex Simonra mutat, aki minden bizonnyal mexikói, és rendezéssel, producerkedéssel és fotózással foglalkozik 1998 óta.