Orbán
15 °C
23 °C

A szakács, aki menekül a Michelin-kalauz elől

2014.03.14. 18:23

Nem akar szerepelni a Michelin-étteremkalauzban egy belga séf, aki azt reméli, nagyobb szabadsága lesz a főzésben, ha a jövőben nem lesz benne a rangos kiadványban.

Fredrick Dhooghe, a 't Huis van Lede nevű egycsillagos flandriai étterem séfjea rivális Gault & Millau nevű kalauzban sem akarja viszontlátni étterme vagy saját nevét. Ennek a legújabb kötetében egyébként a lehetséges 20-ból 15 pontot kapott a Gent és Lille között fekvő Wannegem-Ledében működő étterme.

A szakács kijelentette, hogy döntése megmásíthatatlan, és mindkét kalauzt értesítette róla.

„Szeretnék szabad lenni a konyhámban. Felszolgálni például egy sült csirkét, anélkül, hogy azt mondanák nekem, ez a fogás nem méltó egy csillagos étteremhez” – idézi az MTI Fredrick Dhooghe nyilatkozatát.

A magát régi vágású szakácsként jellemző séf elutasítja a gondolatot, hogy látványos konyhát kelljen vinnie az olyan vendégek miatt, akik vakon követik a kalauzok ajánlásait.