Ne játssz a kockákon, mert átkozottak

2014.04.25. 11:33

A bűvös kocka generációs élmény volt azoknak, akiknek a nyolcvanas évekre esett a gyerekkoruk. Ezt jól mutatja a már 1988-as évjáratú, kultrovatos Dávid levele, aki egy stafflistás körkérdésre a következőt bírta válaszolni:

Ne röhögjetek ki, de nekem a legerősebb élményem a Rubik-kockáról Ozzy Osbourne lányának borzalmas Madonna-feldolgozásához készült borzalmas klipje, amiben Rubik-fülbevalót hord.

Dávidot persze kiröhögtük, és azt a kollégát is, aki a Spice Girls Rubik-kockás klipjével jött. Egy igazi Rubik-kocka-sztori ugyanis olyan, mint amit a gazdrovatos Miki írt:

Kétszer próbáltam meg kirakni életemben, pontosabban kétszer próbáltam meg elérni, hogy úgy tűnjön, mintha kiraktam volna. Egyszer a matricákat ragasztgattam át, egy másik alkalommal erőszakkal darabjaira szedtem, hogy újra összerakjam. Mivel mindkét alkalommal helyrehozhatatlan károkat okoztam a kockában, kísérleteim egyáltalán nem a várt módon változtatták reputációmat családtagjaim körében.

És ha már átmatricázás, átadjuk a szót Gábornak:

Évekig próbáltam kirakni a kockát, soha nem sikerült. Aztán egyszer rájöttem, hogy öcsém átmatricázta úgy, hogy ne lehessen kirakni (a szemközti oldalak színeit egymás mellé ragasztotta egy élen). Vér folyt aznap este.

De nem csak a kocka hagyott mély emlékeket, a Magic néven ismert karikás kirakónak például nem várt népgazdasági haszna is volt Stöki szerint:

A Rubik-karikákra (alias Rubik's Magic) nagyon rá voltam kattanva gyerekkoromban, de a damiljai folyton elszakadtak. És nem csak nekem, így fordulhatott elő, hogy a városban egy kisiparos ráállt az elromlott Rubik's Magicek újradamilozására, jó kis mellékest keresve ezzel.

A legmeglepőbb indexes Rubik-élmény viszont Csapó kollégáé, aki kölcsönkérte testvérétől a kockáit, aki nem várt módon reagált. Állítólag egyáltalán nem babonás emberről van szó, ehhez képest:

Vidd el, csak te ne érj hozzá. Fogd meg egy pólóval. De főleg ne játssz rajta, plusz említsd a többieknek is, hogy a kockák átkozottak.

Önnek is van esetleg egy jó sztorija, amiben szerepel a kocka vagy más Rubik-játék? Családi veszekedések? Katartikus kockakirakások? Küldje el nekünk, a legjobbakat közöljük!