A Hage Group marketingigazgatója, Luo Dong szerint a többi kínai tartományból Szecsuánba küldött nyulak nem képesek kiszolgálni az igényeket. És hogy miért pont francia nyulakat importálnak, és nem magyarokat?
Nem is olcsó a jó nyúl: egy francia tenyészhím 320 dollárba (72 600 forintba) kerül. A cégnek azonban nem áll szándékában közvetlenül a vásárlóknak eladni a kisnyuszikat, inkább tenyészteni akarják őket, és csak a negyedik generáció húsa kerül majd értékesítésre. És miárt pont a nyulak fejét tartják ilyen nagy becsben Kínában? (Gyenge idegzetű és/vagy állatbarát olvasóink nyugodtan ugorjanak egy bekezdést.)
Éves szinten világszerte 200 millió tonnányi nyúlhús fogy, állítja a kínai marketingszakember. Ennek 30 százalékát a kínai piacokon értékesítik - ebből 70 százalékot, azaz úgy 420 000 tonnát Szecsuánban. A régió lakosságára (110 millió emberről beszélünk) fejenként 3,8 kiló nyúlhús jut évente.
Aki megelégszik a helyi nyúlfejjel, 1,2 dollárért (kb 300 forint) vehet magának egyet, a francia import ennél jóval többe kerül. És ami az ízesítést illeti: a legnépszerűbb az ún. zsibbasztóan csípős variáció.