Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Gozsdu udvar lett a legmenőbb

2014.12.26. 22:55

Mi az a Te városodban, ami Williamsburg Brooklynban? – tette fel a kérdést olvasóinak a Gawker, ami közzé is tette a legfelkapottabb, hipszter városrészekre érkező javaslatok listáját, amin Budapest a bulinegyed egyik alappillérjével, de városrésznek nehezen nevezhető Gozsdu udvarral szerepel.

Szerepel rajta Párizs, Krakkó, Hongkong, London és Barcelona is, de a főleg amerikai városok listáját itt lehet átböngészni, és véleményezni.

A VII. kerülettel Budapest már felkerült egyébként a 16. helyen a világ húsz leghipszterebb városrészét összegző egyik listára. Akkor az első Lettország fővárosa, Riga lett, amelynek Miera iela nevű negyedében találják meg a számukra fontos antikboltokat, könyvesboltot, galériákat és kis éttermeket az erre szakosodott fiatalok. New York, és azon belül Williamsburg viszont már rögtön második helyen ott volt a listán.

UPDATE: csak a megjelenés után vettük észre, hogy ez egy régebbi cikk/lista alapján készült, benéztük, elnézést.