Timót, Xénia
-6 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Cseh és német söröket vert két magyar sörfőzde

2015.02.24. 12:16

Nagyon erős versenyben, többségében cseh, német és lengyel indulók között két magyar kisüzemi főzde söre hozott haza díjat a csehországi Taborban rendezett 25. Nemzetközi Sörfesztiválról.

foto-7
Fotó: David Peltan

Bronzérmes lett a Szent András Sörfőzde Meggyes söre a gyümölcsös sör kategóriában (a második helyezett a cseh Konícek Ryzler lett, az aranyérmet pedig a német Bergquell Erdbeer Portere kapta.) Az IPA kategóriában pedig bronzéremmel díjazták a miskolci Zip’s India Pale Lagerét. Az összevont Major Award fődíjat a csehországi Heineken Starobrno Medium söre nyerte.  

Idén február 16. és 21. között a csehországi Taborban rendezték meg az egyik legrangosabbnak számító európai sörversenyt, az Arany Sörpecsét 2015-öt. A fesztivál jellegű verseny presztízsét jelzi, hogy már 2014-ben is több mint 154 sörfőzde nevezett, idén pedig 168 főzde több mint 700 sörrel szállt versenybe a fődíjért.

foto-37
Fotó: David Peltan

Évről évre egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés mellett rendezik meg a csehországi versenyt, amit az is jelez, hogy a hagyományosan erős - cseh, belga és német - versenyzők mellett már megjelentek a kazah, orosz, norvég és japán főzdék sörei is.