Szilvia
5 °C
16 °C

A Zona lett az év étterme

2015.03.23. 21:38

Eddigi győztesek

2005-ben a Fausto's

2006-ban a Lou Lou

2007-ben ismét a Fausto's

2008-ban a Bock Bisztró

2009-ben és 2012-ben a Costes

2010-ben a Chateau Visz

2011-ben és 2013-ban az Onyx

nyerte el az Év Étterme címet.

A Zona lett az év étterme 2014-ben a Dining Guide szerint.

A díjat 11 éve adják át. Az éttermeket egész évben tesztelték, az értékelés „az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Az így kialakult pontszámok átlagából született meg a végső sorrend.”

A legjobb tízben döntő többségben idén is budapesti éttermek szerepelnek, a székesfehérvári 67 sorozatban harmadszor az egyetlen vidéki étterem a listán. Az ebben az évben elismert éttermek a Zona és a 67 mellett az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Csalogány 26, a Laci!Konyha!, a MÁK, az Olimpia és a Salon.

Idén kiemelt csoportként kezelték a Michelin-csillagos éttermeket – a Costest, az Onyxot, a Borkonyhát és a Tantit –, és követendő példaként állították őket a többiek elé.

Először díjazták azokat a helyeket is, ahol a legjobb a street food. A győztes a főként vietnami ételeket adó Funky Pho lett. Erre a listára került még A Séf utcája, a Bors GasztroBár, a Gyradiko, a Komachi, a Padron, a Pesti Burger és Bár, a Pista bá', a Pizza Me és a Zing.

Az Év Ifjú Séftehetsége díjat – amelyet a 30 év alattiak érdemelhetnek ki – ezúttal a Fricska Gasztropub két fiatal séfje, Giczi Andor és Nagy Szabolcs vehette át.

Az év legprogresszívebb konyhája az Olimpia lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?