A Zona lett az év étterme

2015.03.23. 21:38

Eddigi győztesek

2005-ben a Fausto's

2006-ban a Lou Lou

2007-ben ismét a Fausto's

2008-ban a Bock Bisztró

2009-ben és 2012-ben a Costes

2010-ben a Chateau Visz

2011-ben és 2013-ban az Onyx

nyerte el az Év Étterme címet.

A Zona lett az év étterme 2014-ben a Dining Guide szerint.

A díjat 11 éve adják át. Az éttermeket egész évben tesztelték, az értékelés „az étterem hangulatától az alapanyagok minőségén és az ételek elkészítésén át a kiszolgálásig mindenre kiterjedt. Az így kialakult pontszámok átlagából született meg a végső sorrend.”

A legjobb tízben döntő többségben idén is budapesti éttermek szerepelnek, a székesfehérvári 67 sorozatban harmadszor az egyetlen vidéki étterem a listán. Az ebben az évben elismert éttermek a Zona és a 67 mellett az Alabárdos, az Arany Kaviár, a Baltazár, a Csalogány 26, a Laci!Konyha!, a MÁK, az Olimpia és a Salon.

Idén kiemelt csoportként kezelték a Michelin-csillagos éttermeket – a Costest, az Onyxot, a Borkonyhát és a Tantit –, és követendő példaként állították őket a többiek elé.

Először díjazták azokat a helyeket is, ahol a legjobb a street food. A győztes a főként vietnami ételeket adó Funky Pho lett. Erre a listára került még A Séf utcája, a Bors GasztroBár, a Gyradiko, a Komachi, a Padron, a Pesti Burger és Bár, a Pista bá', a Pizza Me és a Zing.

Az Év Ifjú Séftehetsége díjat – amelyet a 30 év alattiak érdemelhetnek ki – ezúttal a Fricska Gasztropub két fiatal séfje, Giczi Andor és Nagy Szabolcs vehette át.

Az év legprogresszívebb konyhája az Olimpia lett.