25 ezren futhatnak a hétvégén

2015.04.16. 14:50

A hétvégén 30. alkalommal rendezik meg a Telekom Vivicittá Városvédő Futást, aminek különböző hosszúságú távjai a Margitszigetről indulnak, és oda is érkeznek vissza a befutónál. A verseny történetében most először lesz kétnapos a futás.

Szombaton lesznek a rövidebb távok: Minicittá és gyaloglás (2,5 km), 3 fős váltó (3x2 km), Családi Futás (700 m). Vasárnap pedig a Midicittá (7 km), Vivicittá (10 km), és a leghosszabb, 21 kilométeres félmaraton. A félmaratonon már két héttel a verseny előtt, 8500 futó nevezése után lezárult a regisztráció, de összesen rekordszámú, 25 ezer résztvevőre számítanak a szervezők a két nap alatt.

A vasárnapi hosszabb távok miatt több helyen is lezárások lesznek Budapesten, a futók érinteni fogják többek között az Árpád hidat, a Margit hidat, a Lánchidat és az Erzsébet hidat is. Térkép itt>>>

A Vivicittá keretében a budapesti verseny után egy héttel Nyíregyházán és Pécsen is 2,8 kilométeres futást rendeznek a belvárosokban.

A Fenntarthatósági Média Klub (FMK) keretében az Index a CEMP csoport részeként a mozgás népszerűsítése mellett az Őrzők Alapítványra szeretné majd felhívni a figyelmet. Az Őrzők Alapítvány a Tűzoltói utcai Gyermekklinika (Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinika), a legnagyobb magyarországi gyermekonkológiai központ hivatalos, saját alapítású alapítványa.

„A futás mozgalom lett, az egymásra figyelés, egészséges életmód mozgalma" – mondta Dukász Hanga, az alapítvány munkatársa, aki az egymásra figyelést, az egészségmegőrzést nevezte a szervezet legfontosabb céljainak is. A rajtuk keresztül a kórházhoz jutó támogatásokon kívül kiadtak egy Bátorságpróba című, úgynevezett mesés betegségkönyvet is, ami az első hasonló Magyarországon. A daganatos betegséggel kórházba kerülő gyermekeknek segít megérteni, mi történik velük.