2024. június 21. 15:00 ÉLŐ
Szlovákia 1
Ukrajna 0
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

Nagyobb eséllyel nem lesz bajunk idén egy buliban

2015.07.16. 22:11

Nagyobb biztonságban lehetnek a szabadtéri rendezvényekre kilátogatók az idén hatályba lépett új országos tűzvédelmi szabályzatnak (OTSZ) és a szerdán megjelent, az ilyen események előkészítésére vonatkozó tűzvédelmi műszaki irányelvnek is köszönhetően - közölte az MTI. A szabályzat megújítására a 2011-es West-Balkán-tragédia miatt volt szükség. 

A katasztrófavédelem háromszáz szórakozóhelyen és szabadtéri rendezvényen tartott már ellenőrzést az idén, a szakemberek pedig folyamatosan egyeztetnek a fesztiválok szervezőivel a rendezvények biztonságos lebonyolítása érdekében. Bár minden harmadik helyszínen tapasztaltak hiányosságokat az ellenőrzést végzők, ezek többségükben csak kisebb szabálytalanságok voltak.

Az előírt követelmények közül a legfontosabb, hogy egy veszélyes helyzetnél az ott tartózkodók a lehető legrövidebb időn belül elhagyhassák annak közvetlen környezetét.

Az OTSZ szerint a rendezvény területén a veszélyforrások negyven méteres környezetét legfeljebb négy perc alatt ki kell tudni üríteni. Ehhez a szervezőknek a tervezés során figyelembe kell venniük például a várható egyidejű létszámot és a haladási sebességet befolyásoló körülményeket is.