Hatalmas adósságba keveredhetett az öngyilkos séf

2016.02.08. 13:10

Múlt vasárnap holtan találták lakásán, a világ egyik legjobb mesterszakácsát, a francia-svájci Benoit Violiert, aki nagy valószínűséggel öngyilkos lett. Ez azért is volt meglepő, mert Violier a világ egyik legjobbjának tartott, Hotel de Ville nevű, három Michelin-csillagos éttermét vezette, őt magát pedig szintén a legjobb séfek között tartották számon. A Hotel de Ville éppen pár hete első lett a világ ezer legjobb éttermét felvonultató, a francia külügyminisztérium kezdeményezésére létrehozott La Liste elnevezésű rangsorban.

A legújabb hírek szerint Violier egy üzleti átverés áldozata lehetett, és valószínűleg olyan adósságokba keveredett, amiből nem látott már kiutat, és  nem látta kiküszöbölhetőnek a hírnevén keletkezett csorbát. Violier egy olyan céggel üzletelt egyébként, amelyik ritka borokat forgalmazott éttermeknek, írja egy svájci magazin, a Bilan.

A híres séf utolsó hónapjai meglehetősen zavarosak voltak, írja az újság, ami szerint a Violier nagyon ritka és drága borokat vásárolt egy cégtől, ami aztán nem szállította le a megrendelt árut. A borok között igen nagy értékű, több milliós tételek is voltak, amiket a cég több étteremnek is értékesített papíron. Violier állítólag több, mint 1 millió fontos adósságot halmozott fel az általa vezetett étteremnek. A Sion nevű svájci cég tavaly csődöt jelentett és egyik vezetőjét le is tartóztatták.

A séf nem hagyott búcsúlevelet, sem feleségének, sem a 12 éves fiának. Violiert nagyon sokan szerették, temetésére több, mint 1500 ember ment el.