Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végre legálisan is ugrálhatnak a kutyák a Balatonban

D  VG20090716034
2016.04.02. 12:39 Módosítva: 2016-04-02 12:40:27

Fellélegezhetnek a Balatonért rajongó kutyatulajdonosok: sokéves vita végére került most pont azzal, hogy Balatonboglár és Fonyód önkormányzata is kijelölt néhány olyan helyet a magyar tenger partján, ahová kutyákkal is bemehetnek a strandolók - derül ki a Kutyabarat.hu nemrég megjelent cikkeiből.

Nem áprilisi tréfa!

Balatonboglár képviselő-testülete március 31-én egyhangúlag elfogadott egy olyan beterjesztést, ami három helyet is kijelölt Bogláron, ahol a kutyák fürdőzhetnek. Ezek:

  • a Bója köz vége,
  • a Báthori köz vége,
  • és a Matróz köz vége.

Fonyódon pedig rendkívüli testületi ülésen döntöttek a kutyás strand kiépítéséről, ami ezentúl a vízi rendőrség mögött fog üzemelni.

Eddig mindig horror volt a kutyás balatoni nyaralás

Korábban laptársunk, a Velvet is sokat cikkezett arról, mennyire lehetetlen küldetés kutyabarát balatoni szállást találni. Az ebek balatoni csobbanása a hatályos jogszabályok miatt elvileg lehetetlen, mivel nem lehetett állatot bevinni a parton kijelölt fürdőhelyek területére. Kiskapuk persze mindig is voltak, mint például a tihanyi Belső-tó - ami viszont annyira algás, hogy emberi fürdésre már alkalmatlan. A kutyabarát balatoni helyekről egyébként ebben a Velvet-cikkben olvashat bővebben.