Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Mautner Zsófi a bőröndjében csempészte Tajvanra a pirospaprikát

A Kultrovat podcast új epizódja

kultrovat podcast
2016.04.24. 11:05 Módosítva: 2016.04.24. 11:28
A magyar főzőnőnek – ahogy magát nevezi – most jelent meg szakácskönyve kínaiul, ami szerinte egy átsörözött éjszakának köszönhető. Mautner Zsófi 170 adag paprikás csirkét főzött Tajvanon, a bőröndjében csempészte hozzá a paprikát, és a magyar recepteknek hatalmas sikerük volt. A gulyástól nem érdemes szabadulni, de a jövő magyar kajája a lángos lehet.

Mautner Zsófival, a Chili és Vanília blog szerzőjével beszélgetünk legújabb podcastunkban. És rögtön problémába is ütköztünk, miként definiáljuk őt, hiszen már rég nem pusztán gasztroblogger.

Aztán kiderült, ő magát egyszerűen főzőnőnek hívja, már csak azért is, mert a főzés elég nagy fizikai munka. Mautner Zsófi brüsszeli diplomatából lett gasztroblogger, végigkísérte a haza gasztroforradalmat a kezdetektől, blogját rengetegen ismerik, megjelent tíz szakácskönyve, és három évig tévézett az RTL Klub Ízes élet című műsorában, ahol 1200 receptet főzött le összesen.

Ezért sem bánja, hogy egy időre abbahagyta a tévézést, és mással is foglalkozhat. Éppen most jött vissza Tajvanról, ahol megjelent Budapest Bites című szakácskönyve kínai nyelven, amiben a klasszikus magyar ételeket akarta megmutatni külföldieknek, kicsit modernizálva. Ő az első magyar egyébként, akinek kínaiul kiadták szakácskönyvét, amin ő maga is meglepődött, szerinte az ötlet biztosan egy átsörözött éjszakán született, de végül bejött a dolog, a szakácskönyvet és Zsófit is imádták Tajvanon. Csakúgy, mint a magyaros kajákat, amiket főzött, csak paprikás csirkéből 170 adagot. Bár mint mondja, nem volt egyszerű összehozni, a pirospaprikát például itthonról vitte ki a bőröndjében.

„Most van itt annak az ideje, hogy odaálljuk a világ elé mindazzal, amit elértünk már itthon a gasztronómiában”. Szerinte a következő és nagyon fontos lépés a vidéki nyitás lesz. A gulyástól nem érdemes szabadulni, hiszen az a külföldieknél egy hívószó, csak jól kell csinálni, de a jövő magyar kajája lehet például a lángos is, ami jól variálható, és külföldön is imádják.

A héten egyébként egy újabb kiadványa is megjelent Gasztrocsajok címmel, amiben száz, a gasztronómia világához köthető nőt mutat be itthonról és külföldről egyaránt. Ezen kívül még rengeteg dologról beszélgettünk a Kultrovat új podcastjában.

A podcastot ezen a linken lehet letölteni, illetve itt, a beágyazott lejátszóban meghallgatni.

Mautner Zsófi a bőröndjében csempészte Tajvanra a pirospaprikát

A Kultrovat elérhető az Ituneson is, érdemes feliratkozni, mert rögtön megy az értesítés, ha egy új adás elkészült. Ha RSS-olvasóval követnének minket, akkor ezzel a linkkel iratkozzanak fel . A podcastok gyűjtőlinkjét  pedig itt találják

Miért is jó podcastot hallgatni?

Mert nem lehet mindig Indexet olvasni, de lehet olyankor is Indexet hallgatni! Amikor hosszú utazásokon már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk.

Podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll egy óra, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.

Eddigi KULTROVAT podcastok:

#1 Pilot: Az Oscar-gáláról

#2 Zányi Tamás, az Oscar-díjas Saul fia Golden Reel-díjas hangmérnöke

#3 Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx Bocuse d'orra készülő séfje

#4 Madarász Isti,  Ridley Scott és Tom Hanks jó barátja

#5 Mautner Zsófi, Magyarország főzőnője