Benke László szerint a gasztrobloggerek sznobok, és főzni se nagyon tudnak

2017.01.18. 09:07

A népi hagyományokat őrzi és külföldön is ötven éve népszerűsíti a magyar konyhát Benke László – a többszörös aranyérmes mesterszakács válaszolt az őt ért vádakra a Bors hasábjain. Arról mondjuk nem esett szó, hogy a Vegeta meg a panírozott, sonkás sült banán, az ételbe tört C-vitamin, a pulykamájas salátával töltött görögdinnye és a tésztába bugyolált ipari jégtömb miért a magyar népi konyha szerves része.

Az elmúlt héten, miután megjelent egy videós összeállítás Benke László legelképesztőbb ételeiből, kapott hideget-meleget, tőlünk is kapott egy nagyobb kirohanást, a Dívány azonban – csakúgy, mint sok olvasó – megvédte, hogy olcsó és laktató ételeket csinál.

Benke azt is elmondta, hogy már régóta szeretne nyugdíjba vonulni, de sokan nézik a műsorait, nagyon népszerű, és igény van rá. És különben is, húsz évig főzött a Gundelben. A C-vitamint meg csak azért törte bele a túrókrémbe, mert az egy vitaminreklám volt. Arról nem volt szó, mennyi pénz jár azért, hogy mindenbe tesz ételízesítőt.  

Szerinte

Tény, hogy ma internetes bloggerek határozzák meg, mi a jó étel, és mi nem. Kérdés, hogy ha az ilyen sznobokat odaállítanák a tűzhely mellé, mit tudnának főzni.

Fel van adva tehát a lecke, finnyás gasztrobloggerek! Itt van például egy eredeti recept a magyar népi konyhából: az ételízesítővel megszórt cukkinis, ketchupos, ételízesítővel újból megszórt gombás, gépsonkás lasagne, rakott főtt tojással, tetején ételízesítős besamelraguval.