Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Trollokat szabadítottunk Szálasira, Rákosira és '56-ra

fb clkkk
2017.05.10. 07:04
Ha már most sem tudja elviselni a Facebookon a hírek alatti kommenteket, akkor most azonnal csukja be ezt a cikket!

Mert ahogy kollégánk nagyon pontosan megfogalmazta, elkeserítő, ami ott zajlik: agresszió, személyeskedés, kurvaanyázás, egymás minél durvább megalázása; az értelmes párbeszédnek alig-alig maradt nyoma. Még akkor is, ha kisebbségben vannak az ostoba, hazug, a mi véleményünkkel gyökeresen szembemenő hozzászólások, a hangulatunkat és a további kommenteléseket is ezek határozzák meg.

Az online kommentelés világított rá arra a hamis illúzióra, hogy attól még, hogy a környezetünkben nagyjából hasonlóan gondolkodnak a világról, nem biztos, hogy ez az egész országra igaz. Milyen szerencse, hogy nem volt internet a múlt századi magyar történelem sorsfordító eseményeinél, mert így akár hihetjük azt is, hogy az egész ország az '56-os forradalom mögött állt, hogy a nyilas uralmat egy emberként utasította el a közvélemény, és hogy a magyarok egy emberként gyűlölték Rákosi Mátyást, leszámítva persze mindhárom példánál a hazaáruló, országvesztő politikusokat és seggnyalóikat.

Miből is gondolnánk a mai kommenteket látva, hogy nem ugyanezt láttuk volna 70 vagy 100 évvel ezelőtt? Vagy esetleg még annál is durvábbakat. Ki is választottunk hat meghatározó korszakot, eseményt a múlt századi magyar történelem legmozgalmasabb éveiből, és rájuk eresztettük a korabeli kommentelőket és trollokat.

Minek jöttek ide?

1

Én már csak egy kávét kérek.

fb2

Leülhet, egyes!

fb3

A monitorra köptem a kávét!

fb4

Pofám leszakad.

fb5

Hánynom kell!

fb6

.