Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Dübörög a balatoni nyár

aligacov
2017.06.25. 17:46

Balatonvilágos, a kivételes adottságú part-menti település évtizedek óta hűen őrzi a kádári vendéglátás hagyományait. 2017 mégis az áttörés éve lesz, most már a legpuritánabb szükségleteink kielégítésére szakosodott vendéglátó helyek is feladták. Megtörtént a lehetetlen: bezárt az Oázis, megszűnt a Resti és nincs többet lángos a Községin.

Megszűnt az Oázis ABC

IMG 20170624 155400

A rendszerváltás óta az Oázis ABC elégítette ki a Balatonra felkészületlenül érkezők legalapvetőbb gasztrovágyait.  A konkurencia hiánya és a délre érkező partytömeg igénytelensége nem vált előnyére, de az előszezontól szeptember végéig itt tutira el lehetett kezdeni a balatoni szétcsúszást. Mostantól kezdhetjük máshol.

Bezárt a Resti Kisvendéglő

Az ország panorámájával bíró vasúti restiben a mindig izzadságban úszó Pali Bá és nőismerősei örök idők óta etették és itatták le a kitikkadt balatoni sportembereket. EU-s pénzből megújult a világosi állomás és a nemzetközi bicikli út is, de Pali Bá végleg feladta. A 70-es évektől minden nyáron a Balatonnál vendéglátózott, most eladta házát, elköltözött, vége.

Nincs többet lángos a Községin

Az átlagembernek Balatonvilágoson sem egyszerű civilizáltan csobbanni, de szerencsénkre a községi strandra stabilan lehetett számítani. Fürödni még mindig jó, de inni-enni már nem lehet. A sör mindig hideg volt, a lángos alatt nem csak júniusában cseréltek olajat. Rámentek az urizálásra, mostantól már csak egy könyöklő emlékeztet a lángos, sör, palacsinta örökhármasra.

Az asztalpark továbbra is nyitva várja vendégeit

IMG 20170624 162208

Amennyiben a hétvégét is sportosan kezdtük, még elcsíphetjük a legkésőbb délben záró dohányboltot, hogy zsákmányunkkal lehuppanjunk két beton asztal közé és félig illegálban, az egyik árnyékában, gyorsan elszopogassuk még langyos dobozos sörünk.A következő részből kiderül, mi tart nyitva Világoson az asztalokon kívül.