A Balatoni habos mogyoró lett az ország tortája

2017.08.10. 15:18

Harminc torta közül idén a Balatoni habos mogyorót választották Magyarország tortájának, írja az MTI. A tortát a Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette, aki korábban a Magyarország cukormentes tortája versenyt is megnyerte már.

A torta mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli-zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal készült. A dél-balatoni mogyorót felhasználó édesség receptje csak az év végén lesz nyilvános, addig csak a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének tagjai készíthetik.

Magyarország cukormentes tortájának idén a Pöttyös Pannit választották, amelyet Varga Margit, a budapesti Zazzi Cukrászda cukrásza alkotta meg. "A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége, amely jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is" – hangzott el az eredményhirdetésen.

A Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett. Ezt és a két tortát először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.