Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végleg bezár Budapest egyik legjobb étterme

2017.09.12. 12:04

A 13. kerületi Hegedűs Gyula utcában található Laci! Konyha! étterem a Facebookon jelentette be, hogy szeptember 22-ig már csak ebédidőben, 12 és 15 óra között nyit ki, utána pedig végleg bezár. 

A Laci! Konyha! hat évvel ezelőtt nyitott, a konyhát Mogyorósi Gábor (Csalogány 26, Aranyszarvas, Lou Lou) vezette, és rendre jó értékeléseket kapott a rangos étteremkalauzokban: a Michelinnél Bib Gourmand minősítést kapott, de a Gault&Millau kalauzban is ajánlották. 

10405464 578285802315700 7327687672728611024 n
Fotó: Facebook / Laci Konyha

A Portfolio.hu idézi Mogyorósi Gábor korábbi interjúját a Chef & Pincér szaklapban, melyben már panaszkodott a vendéglátásban tapasztalható munkaerőhiányra, illetve a fizetőképes közönség hiányára: 

A 180 ezres fizetéséből nem nagyon fognak az emberek eljárni vendéglátóhelyekre. Addig is, ha elmennek, akkor azt nézik, hol tudnak olcsóbban enni. Ahhoz, hogy valódi fizetésemelés legyen a vendéglátásban, nemcsak itt kell bért fejleszteni, hanem mindenhol.

A magát magyar hagyományokra építő kifinomult kortárs boutique-étteremként jellemző Laci! Konyha!-ról az Index is írt tavaly áprilisban, és kollégánk "eléggé bombajónak" találta az éttermet.