Széll Tamás a zsűriben ült a Bocuse d'Oron

2017.12.04. 11:16

December 3-án vasárnap lezajlott a magyar előselejtező, amelynek végén majd kiderül, ki képviseli Magyarországot 2018 júniusában a Bocuse d'Or európai döntőjében, Torinóban.

A selejtezőre pályázat útján kerülhettek be a séfek. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki 2017. január 26-ig betöltötte 21. életévét, és elhivatottnak érzi magát a nem kevés gyakorlással és elfoglaltsággal járó versenyre. A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjaiból álló zsűri (Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László, Lutz Lajos), Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, így a selejtezőn a következő tíz jelölt vehetett részt: Dualszky-Kovács Péter, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Kiss Krisztián, Pohner Ádám, Tóth Pál, Várnai Péter, Veres István és Volenter István.

Idén a főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányérhoz pedig rizottó rizst, fürjtojást és gombát kellett használni.

Sárközi Ákos a kóstoló zsűri nevében elmondta, nagy fejlődést láttak a két évvel ezelőtti versenyhez képest, és hogy jó volt látni, hogy Széll Tamás sikere micsoda inspirációt jelentett a versenyzők számára. Ugyannakor – akárcsak az utánpótlásversenyen – hangúlyozta a kóstolás fontosságát is.

A selejtezőről hat versenyző jutott tovább, ők versenyeznek majd február 8-án a a magyar döntőben: Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Pohner Ádám, Veres István, Volenter István.