Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Bezáratnák Párizs első szexbababordélyházát

2018.03.21. 11:19

Néhány hete nyílt meg Párizs 14. kerületének egyik bérházában a város első szexbababordélyháza, amelyben az ügyfelek négy felfújható, embernagyságú szexjátékkal kerülhetnek szexuális kapcsolatba. Baloldali és feminista aktivisták viszont szeretnék elérni, hogy a hely bezárjon - írja a The Local.

A hely viszonylagos titokban üzemel, a honlapon nincs megadva a cím, a felhasználóknak előbb ki kell fizetniük az "aktus" árát, hogy megtudják, hová kell menniük. Az XDolls nevű cég  Lily, Sofia, Kim és Candice néven hirdeti a babákat.

A helyet viszont hivatalosan játékteremként jegyeztették be. A párizsi tanács kommunista tagja, Nicolas Bonnet Oulaldj lépéseket tett a bordély bezáratása érdekében, mivel szerinte egyáltalán nem ugyanarról van szó, mintha csocsózni vagy flipperezni járnának oda a vendégek, márpedig Párizsban illegális valódi bordélyházat üzemeltetni. Ráadásul szerinte a hely lealacsonyító képet közvetít a nőkről.

A Mouvement du Nid (Fészek Mozgalom) feminista csoport tagja, Lorraine Questiaux is egyetért, és hozzáteszi, hogy az XDolls abból szerzi a jövedelmét, hogy "nők megerőszakolását szimulálja". (A magatehetetlen, reakcióképtelen nővel való szexuális aktust a törvények szexuális erőszaknak nevezik.) Szerinte a hely így a nemi erőszakot népszerűsíti.

Ugyanakkor a rendőrség korábban már kiszállt a helyre, de mindent rendben találtak. A Le Parisiennek nyilatkozó rendőr szerint nem helytálló ebben az esetben a nemi erőszak kifejezés használata, mert az "olyan, mintha egy nő feljelentene egy vibrátort".

Európa első szexbababordélyháza 2017 februárjában nyílt Barcelonában, de nyílt már az Egyesült Királyságban és Amszterdam vörös lámpás negyedében is. Magyarországon idén szintén nyitottak egy hasonló intézményt. "A belvárosi lakásban egy cserélhető fejű baba várja a vendégeket, óránként 15 ezer forintért. A körülbelül 700 ezer forintos modell profibb szerkezet egy guminőnél, de egy robotnál jóval kevesebb, nincs benne semmilyen mesterséges intelligencia" - írta akkor a 24.hu.

Kommentelheted ezt a cikket az index.hu Facebok-oldalán: