Judit
3 °C
7 °C

Közel 30 ezren futnak majd a hétvégén Budapesten

08
2018.04.13. 19:50 Módosítva: 2018-04-13 20:55:01

Összesen 29 ezren vehetnek majd részt szombaton és vasárnap a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, amin minden korábbinál több, 84 országból érkezett futók állnak rajthoz. A versenyhez hagyományosan több jótékonysági esemény is csatlakozik, a rajt és a cél pedig újra a Margitszigeten lesz.

Magyarország 1100 településéről regisztráltak résztvevők. A félmaratoni távra neveztek a legtöbben, 8500-an, közülük 1500-an első félmaratonjukon indulnak. Ezúttal összesen viszont már 10 különböző távon indulhatnak a résztvevők.

Szombaton lesznek a rövidebb távok, a 2,4 km-es Minicittá, a 2,4 km-es Gyaloglás, a SUHANJ! Fogyatékkal Élők Futama, a 6 km-es 3 fős váltó és a 950 méteres Családi Futás, és a 7 km-es Midicittá.

Vasárnap pedig jön a 10 km-es, klasszikus Vivicittá és a félmaraton. Utóbbit ezúttal már párban, és idén először már hármas váltóban is lefuthatják a résztvevők. A hosszabb távok útvonalát itt lehet megnézni.

Szombaton főként a Margitszigeten, vasárnap délelőtt és kora délután pedig többek között a Lánchídon, a Szabadság hídon, valamint a budai és a pesti alsó rakpartokon kell forgalomkorlátozásokra számítani, amik a közösségi közlekedést is érintik majd. Ezekről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján lehet bővebben olvasni.

Az idei versenyen is szerveznek jótékonysági futást és adománygyűjtést az autizmussal élőkért. A Minicittá távon áll rajthoz az a futócsapat, amelynek tagjai többek között Lisztes Krisztián, 49-szeres válogatott labdarúgó, Bedák Pál és Kótai Mihály ökölvívók, valamint Lőrincz Krisztina parasportoló. A több médiumot tömörítő Fenntarthatósági Média Klub (FMK) keretében az Index munkatársai is az autizmussal élőkre hívják majd fel a figyelmet a versenyen a mozgás népszerűsítése mellett.

Mi az a Vivicittá?

A Vivicittá futóverseny 1984-ben olasz kezdeményezésre indult: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: „Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!” A mozgalomhoz hamarosan olyan metropoliszok is csatlakoztak, mint New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona vagy Budapest. Hazánkban 1986-től rendezik meg a tavaszi futószezon nyitányaként a szabadidős futóversenyt, amelynek útvonala a főváros legszebb részein halad át.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?