Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rengeteg séfet hoz a Gourmet Fesztivál

O5A2956
2018.04.23. 17:22

A pünkösdi hétvégén rendezik mega Gourmet fesztivált a Millenárison, május 17-20. között. Itt mutatkoznak be Magyarország top éttermei, legjobb cukrászdái, borászatai. Az idei fesztivál témája a gombóc (akármit is jelentsen ez pontosan), valamint a kaviár és a pezsgő, a fesztivál nemzetközi főszereplője Heinz Reitbauer, a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos Steirereck séfje.

Itt lesz Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, illetve Isztambul egyik legjobb éttermének a Neolokalnak az executive séfje, Maksut Askar is eljön Budapestre. Ő a The Diners Club World's 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza épp a török gasztroköztudatba és újraértelmezi az anatóliai konyhát, Askar exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép a Gourmet-n.

Tavaly mutatkoztak be a legjobb hazai konyhák és a vendég sztárséfek által adott exkluzív ebédek és vacsorák, melyekre előre kell regisztrálni. Idén például lesz egy Lengyel Bib Gourmand-vacsora, ahol a lengyen főváros 4 Bib Gourmand-minősítésű étterme fog főzni. A Bib Gourmand kategóriát a Michelin kalauzban hozzák nyilvánosságra, a definíció szerint azok az éttermek kapják, melyek kiváló minőséget nyújtanak, mérsékelt árakon. (Nálunk Bib Gourmand a Fricska, a Petrus, és a Stand 25). A lengyeleknél ez az Ale Wino, a Brasserie Warszawska, a Butchery & Wine és a Kieliszki na Próznej.

A Gourmet vidéki ebéd sorozatában a legizgalmasabb vidéki éttermeket mutatják be, jelen lesz a fesztiválon az encsi Anyukám mondta, a tatai Platán, a soproni Erhardt, az egri Macok és a pannonhalmi Viator séfjei.

A színpadi workshopokon előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is. Különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is, valamint ott lesz Pohner Ádám, aki Magyarországot képviseli a idén a Bocuse d'Or versenyen.

Részletes program a honlapon olvasható.