11 ezernél is több futó kerüli meg a Balatont

HUS 0295
2018.05.11. 16:24

Rekordszámú, 1300 csapatban 11 500 résztvevő és 214 egyéni futó indul majd a szombaton kezdődő XII. NN Ultrabalatonon, ahol csak egy kört kell megtenni, de az 221 km lesz a Balaton körül. Az Index csapata néhány újonccal kiegészülve újból nekivág a távnak.

Az egyéni ultrafutók most reggel 7-kor kezdenek, de előttük már hajnali 4-től indulnak olyan csapatok, amik vállalták a korai rajtot. Az egyénieknél a pályacsúcsot a brit Dan Lawson állította be 2017-ben, amikor 18 óra 30 perc 20 másodperc alatt teljesítette a távot. Az Index futói végül 21 óra 45 perc alatt értek célba. A tavalyi verseny alakulását itt olvashatja vissza>>>

Az Index a hétvégi Ultrabalatonon indulva a Szatymazi Rehabilitációs Centrum Gyermek Addiktológiai részlegben ellátott, hátrányos helyzetű gyerekek javára gyűjt pénzt. Az adományokból a fenntartó szervezet az ő fejlesztésüket elősegítő eszközöket vásárol.

Ha támogatná az akciónkat, az erre szánt összeget a szatymazi intézményt fenntartó SZKTT Egyesített Szociális Intézménynek utalja (Székhely: 6724 Szeged, Kálvária sgt. 45., Adószám: 15767020-2-06) a 12067008-00103039-00100009 -as számlaszámra, és a közleménybe írja be, hogy UB18 Gyermek Rehab.

Az indexes csapat most 10 órakor indul majd a Club Aligától és 221 km-rel később, az előzetes tervek szerint valamivel vasárnap reggel 8 előtt fogunk visszaérkezni ugyanoda.

A táv 47 szakaszra lett bontva, az idei az első futók egy plusz kilométert is megtesznek majd a Club Aligán belüli fasoron, ezzel nőtt a verseny távja 221 kilométer fölé. Ezzel több magyar ultrafutó kedvezőbb feltételek mellett juthat be az egyik legrangosabb nemzetközi ultraversenyre, a Sparthatlonra.

Egy ilyen hosszú versenynél az időjárás mindig sarkalatos pont: volt már az elmúlt években embertpróbáló hőség, tavaly pedig az erős szél mellé éjszakára vihar is lecsapott özönvíz-szerű esővel. Ezúttal egyszerre ígérnek szorványosan zivatarokat, záporokat, és akár 28 fokos meleget is.

A Balatonról mi is folyamatosan jelentkezünk majd, és elektromos biciklivel kísérünk is futókat. Azonban percről percre közvetítésünkben nemcsak az Index csapatának teljesítményét követjük, hanem néhány kiemelt egyéni futót, másik csapatot is, és természetesen bárki hozzászólhat a versenyhez. Ehhez írjon a

futas@mail.index.hu

emailcímre. Nem csak levélben várjuk a beszámolókat, észrevételeket, és természetesen képeket, videókat, ha bármi jót látnak futás közben, előtt és alatt, hanem Instagramon is küldhet nekünk bármit az @index.hu-ra, vagy ossza meg velünk egy

hashtaggel, hogy könnyen megtaláljuk. A beérkező képek közül a három legjobb pillanatot egy-egy Volt Fesztivál-napijeggyel fogjuk meghálálni.