Magyarországra is megérkeznek az IKEA állatbútorai

Macskák és kutyák IKEAja
2018.06.01. 12:56

Az IKEA tavaly ősszel jelentette be az első kutyáknak és macskáknak szánt állatbútorait, és bár a macskaágyak, illetve kutyakanapék mostanáig elkerülték hazánkat, hamarosan a magyar gazdik is lecsaphatnak a kedvenceik kényelmét szolgáló darabokra.

A svéd cég pénteken bejelentette: június 18-tól mindhárom magyarországi IKEA áruházban elérhetőek lesznek a házi kedvenceknek szánt bútordarabok és egyéb kiegészítők. A 90 termékből álló, Lurvig (a bozontos svéd megfelelője) nevű kollekció az állandó kínálat része lesz.

A magyarországi értékesítés ugyan limitált választékkal indul, augusztustól a kollekció minden terméke elérhető lesz a magyar vásárlók számára.

Az IKEA kutya- és macskabútorait állatorvosok bevonásával tervezték, méghozzá úgy, hogy azok a gazdik otthonába is passzoljanak. A pénteki közlemény szerint a macskaágy például tökéletesen illeszkedik a Kallax polcrendszerbe, a mini Klippan kanapé (ez például csak augusztustól lesz elérhető) pedig az eredeti élethű mása.

A darabokat tervező Inma Bermúdez a kollekcióról azt mondta: "Három kutyával élek együtt és mindig is hiányoltam a kedvező árú, lakásomhoz illő és minőségi termékeket. Mint állatbarát, büszke vagyok arra, hogy részt vehettem ebben a projektben és Japán, Franciaország, Kanada, Észak-Amerika és Portugália után Magyarországon is elérhető lesz a kollekcióm."

További részletek a kollekcióról, annak árazásáról június 4-től, hétfőtől, lesznek elérhetőek az Ikea honlapján.