Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar tengerről írt gasztrokönyvet az Index újságírója

2018.06.05. 05:18

Kalas Györgyi kollégánk évek óta rendületlenül járja a Balatont és kutatja fel azokat a helyeket, ahol valami ehető dolgot kaphatunk a pénzünkért. Mostanra már annyi tudás gyűlt össze benne, hogy azok szétfeszítették az Indexes cikkek kereteit, és könyv formában is megjelentek a Jaffa kiadónál. 

"Hova menjünk, ha új ízekre, igazi finomságokra vágyunk, hol ehetünk helyi alapanyagokból készült ételeket, hol vannak a jó strandbüfék, és miben más a balatoni hamburger, mint a budapesti? Miről ismerhetjük fel a jó lángost, mi a titka egy jó cukrászdának, és a hol kapunk biztosan balatoni halat? Miként zajlott le a Balatonnál a gasztronómiai forradalom, és kik voltak azok, akiket ezeket a változásokat elindították? Hogyan jött ismét divatba a Balaton, és hogy alakul a környék jövője?" - ezekre a kérdésekre keresi a választ könyvében, a Magyar tengeri gasztrokönyvben. 

Kollégánk két helyen is dedikál a Könyvhéten: "vasárnap délután 3 és 4 között a Pagony standja előtt leszünk Szalay György illusztrátorral, és dedikáljuk a Tildát. Bár én nagyon rondán írok, Gyuri viszont annál szebben rajzol, szóval érdemes jönni! Aztán 4-kor átülök a Jaffa elé, ahol új, balatonos könyvemet, a Magyar tengeri gasztrokönyvet dedikálom!" Kalas Györgyinek ugyanis idén egy szintén gasztronómiai témájú meseregénye is megjelent Tilda és a kövér macska címmel, ennek a hétvégi Margó-fesztiválon is lesz eseménye

"Mielőtt még azt hinnétek robot vagyok, a Tildát még tavaly írtam, ez pedig az idei termés, és több könyvem idén már ígérem nem lesz" - nyilatkozta erről a szerző Facebook oldalán.