Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bemutatták a magyar tálakat a Bocuse d'Oron

2018.06.11. 18:33

Hétfőn negyedikként kezdett  főzni a Pohner Ádám vezette magyar csapat a világ legnagyobb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjén, Torinóban. A versenyzők tízpercenként kezdték a főzést, Pohner 10-kor került sorra, segítője Csillag Richárd volt. Pohner délután háromkor mutatta be a vegetáriánus tálat, és 15:35-kor a húsételt, melynek kötelező alapanyaga idén az olasz bélszín és a rizottó rizs voltak. A vega tányérhoz, tojás, sajt és spagetti volt a kötelező alapanyag, ami a klasszikus carbonara spagetti összetevője is. Pohner úgy nyilatkozott, örültek a spagettinek, mert sejtették, hogy az olaszok valamilyen tésztát választanak.  

Pohner Ádámnak jól sikerült a tálalás, pedig a hústál nagyon bonyolult volt. Volt rajta borjúszűz céklával, karamellizált hagyma, zellekrém, karalábé zöldborsóval és petrezselyemmel, valamint ehető virág díszítésként. A magyar ízeket a libamáj képviselte a tálon, ez almával, és tokaji aszúval főzött alaplével került a tányérra, az erdei ízvilágot pedig a vargánya képviselte. A hústál kötelező alapanyaga volt még az olasz rizottó is, végül a borjúbríz került a tányérra.

A tálalás vége nagyon izgalmasra sikerült, késni ugyanis egy percet sem lehetett, mert azért pont levonás jár, de a nagy hús elhelyezése a tányéron bonyolult feladat. Pohner mozdulatai nem tűntek begyakoroltnak, ennek ellenére a tálalás egyáltalán nem csúszott, és a végén Pohner Ádám felszabadultan mosolygott. Vomberg Frigyes edző biztatására a magyar szurkolótábor is bekapcsolódott, felhangzott a Szép volt fiúk. Vomberg azt mondta, minden jól sikerült, de elégedettek majd akkor lesznek, ha bekerülve a legjobb tízbe, jövőre ott lesznek Lyonban is. 

35069715 10156437468393209 5319538526214160384 o
Fotó: Sylvie NOBECOURT / Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Hétfőn tíz ország versenyzett, a 2017-ben Lyonban nagyon jól szereplő izlandiak és franciák is, kedden főz majd az európai döntő másik tíz résztvevője, a hagyományosan nagyon erősen versenyző skandináv országok és a házigazda Olaszország. Kedd este lesz az eredményhirdetés. A zsűri nemcsak az ízeket, hanem a látványt és a konyha tisztaságát is pontozza, a tiszteletbeli elnök idén a múltkori Európa bajnok Széll Tamás, ő azonban nem adhat pontokat. 

Ne maradjon le semmiről!