Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Komáromi kisleány lett az ország tortája

2018.07.31. 12:16

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, írja az MTI a keddi bejelentés után. Magyarország cukormentes tortájának a Három kívánság nevű tortát választották.

A Komáromi kisleányt a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér van benne, közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

Komáromi kisleány
Komáromi kisleány
Fotó: Keszthelyi Kristóf Dávid

A Három kívánság a budapesti Nándori Cukrászda műve, amely sem hozzáadott cukrot, sem fehér lisztet nem tartalmaz. Három domináns összetevője a chiamagos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró.

A Szent István-napi kenyér idén a Várhegyi Deres lett. A Kurdi Family Pék Kft. alkotása egy cipó formájú, ropogós búzakenyér, amely egy csipet kukoricával, egyedi metszéssel, friss kovásszal készül, 12 órás érlelelési folyamat eredményeként.

Tavaly a Balatoni habos mogyoró lett az ország tortája, Magyarország cukormentes tortájának pedig a Pöttyös Pannit választották.