Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több ezren futnak majd a Várban és környékén szombat éjjel

2018.08.03. 14:10

7 km-t, 14 km-t és félmaratont fut majd a szombaton késő este megrendezett Generali Night Run Budapest több mint négyezer résztvevője.

A rajt és a cél is a Várkert Bazárban lesz, a Budai Várat, az Attila utat és a Váralagutat is érintő táv pedig 7 km lesz. A 14 km-es indulók két, a félmaratonisták három kört teljesítenek majd ezen az útvonalon.

A rajtok 21:45-22:05 óra között lesznek a különböző távokon. A 7 km első befutóit már 22:15-től várják, a félmaraton szintideje pedig 2 óra 45 perc lesz.

A verseny miatt szombaton 6:00-tól vasárnap 8:00-ig teljes lezárás lesz a Lánchíd utcán és az Ybl Miklós téren. A Clark Ádám téri körforgalom Lánchíd utcai és Váralagút felé tartó ágán szombaton 19:00 és vasárnap 00:30 között lesz lezárás. Ezen kívül lesznek forgalomkorlátozások néhány órán át a Hunyadi János utcában, a Palota úton és a Váraklja úton is.

Néhány könnyedebb feladatot adó állomással megspékelve rendeztek július közepén egy közösségi futást a Várban, nagyrészt a Night Run útvonalán, a 2017-es versenyről pedig itt írtunk.