Erzsébet
1 °C
4 °C

Szőlős-fehércsokoládés édesség lett Budapest Desszertje

2018.09.11. 14:46

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség első alkalommal osztotta ki a Budapest Desszertje címet. Az új verseny legelső győztese a Szamos Marcipán édessége, egy szőlős-fehércsokoládés desszert lett, amelyet Nagy Péter mestercukrász talált ki, írja az MTI.

A szövetség alelnöke, Füleky György a keddi eredményhirdetésen elmondta: a megmérettetésre 13 cukrászda jelentkezett, a beküldött desszertek közül a szakemberekből és laikusokból álló zsűri választotta ki Budapest Desszertjét, amelyet a péntektől vasárnapig tartó, Édes Napok nevű eseményen lehet először megkóstolni a Szent István-bazilika előtti téren.

Rebrus Csaba, a szövetség elnöke elmondta: idén a verseny központi témája a monodesszert, fő alapanyaga a szőlő volt,

emellett fontosnak találták, hogy a desszert a közízlésnek megfeleljen, bárki elkészíthesse akár otthon is, az eladási ára pedig ne legyen több, mint ezer forint.

A versenyt ezentúl minden év szeptemberében meg fogják rendezni, a győztes desszertet pedig az Édes Napok keretében, egy külön standon, mutatják majd be a közönségnek. 

Ahogy a somlói galuska is egy nemzetközi verseny eredményeként lett az egyik legnépszerűbb desszert a magyarok körében, abban bízunk, hogy a Budapest Desszertje megalkotásával fel tudunk mutatni egy olyan desszertet, amely legalább ilyen népszerű lesz és nemcsak a cukrászdák kínálatában, hanem a magyar éttermek étlapján is megjelenik majd

– mondta az elnök a szövetség nevében, amelynek nem titkolt szándéka az sem, hogy megváltoztassák a magyarok édességfogyasztási szokásait, és a mennyiségi szempontok helyett a minőség legyen inkább a mérvadó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?