Wan Hao Étterem és Karaoke

万豪大酒楼 (Wan Hao)

2018.09.15. 10:20 Módosítva: 2018.09.15. 10:20

Cím: Jegenye u. 30., az udvaron, Nyitva: H–V 10:00–22:00

A Wan Hao a Monori Center egyik legnagyobb és legfeltűnőbb épületébe, egy régi magtárba költözött be a negyed szélén. Már a háromszintes, hatalmas alapterületű házat látva gyanút foghatunk, hogy itt többről van szó, mint sima étteremről, bár az sem elhanyagolható, hogy a Wan Hao igazi ritkaságként hagyományos kantoni konyhát visz. 

A legnagyobb extra a helyben mégis az, hogy a földszinti étterem felett a kínai üzleti és társasági igényeket kiszolgáló szolgáltatórészleg működik. A második emeleten privát szobákat találunk – a legnagyobb közülük 20 fős –, amelyeket különleges alkalmakra, ünnepekre vagy üzleti tárgyalásokra szoktak kibérelni a vendégek. A külön mosdóval, kanapés kávézósarokkal, óriás lapostévével ellátott helyiségekben minden adott, hogy a társaságok egy teljes estét eltöltsenek bennük. A hosszabban elhúzódó, tucatnyi fogásból álló étkezés közben fel lehet állni, félre lehet húzódni, le lehet heveredni a kanapékra emészteni, a tévén a családi fotóalbumtól az üzleti terven át bármi prezentálható. 

Az igazi móka azonban csak a harmadik szinten jön, itt ugyanis privát karaokeszobákat alakítottak ki a Wanhao tulajdonosai. A karaoke Magyarországon nem kimondottan népszerű szórakozás, nyomasztó lagzikon és céges bulikon kívül alig néhány szórakozóhelyen lehet vele találkozni. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a magyarok többsége még sakálrészegen sem tudja annyira elengedni magát, hogy hajlandó legyen félidegen emberek között kiereszteni a benne lakozó popsztárt.

Nem úgy az ázsiaiak: az talán közismert, hogy Japánban és Koreában óriási hagyománya van, de a karaoke nagyon elterjedt szórakozási forma a kínaiak között is. A Wanhaóban minket kalauzoló helyiek szerint tipikusan 5-10 fős, fiatal társaságok szokták kibérelni a szobákat egy estére. 

Ha már ott voltunk, nem akartuk a kelleténél olcsóbban megúszni, és ki is próbáltuk a karaokézást. Mindössze hárman. Délután kettőkor, világosban. És színjózanul. Ennél az alaphelyzetnél nehéz kínosabbat elképzelni karaokézáshoz, ehhez képest az derült ki, hogy ez igazából tök jó szórakozás lehet közeli ismerősökkel. A privát szoba pont a dolog legkellemetlenebb részét, az idegenek előtti égést veszi ki a képletből, és az első néhány kínunkban elröhögcsélős szerencsétlenkedés után arra is ráéreztünk, milyen típusú számoknál van esély rá, hogy tudjuk követni a szöveget.

Persze az azért átjött, hogy nem ártana, ha kicsit sötétebb lenne, és lenne bennünk egy pár feles, de a végére már azt is elképzelhetőnek tartottuk, hogy valamelyikünk ide szervezze a következő születésnapját. 

A Wanhao karaoke egyetlen hiányossága magyar szemmel, hogy csak kínai és nemzetközi szupersztárok számai vannak a gépben, így hiába akarnánk kórusban üvölteni Ákostól az Ilyenek voltunkat vagy az Eddától a Kört, erre sajnos nincs lehetőség. A nemzetközi kategórián belül viszont nagyon széles a választék, és az egész buli csak 5 ezer forintba kerül egy órára, ami egy nagyobb társaságra szétbontva potom összegre jön ki fejenként.