Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Népszigetről is kitiltották a beerbike-ot

2018.09.17. 14:02

A XIII. kerület kitiltotta a sörbicikliket a Népszigetről, írja a kerület Facebook-oldala. Minderről azok után döntött a képviselő-testület legutóbbi ülésén, hogy a szervezők a sörbiciklik belső kerületekből történt kitiltása után új helyszíneket kerestek, és többek között a Népszigetet találták meg.

Csakhogy a Népszigetet többi látogatójának és a környéken lakóknak nem tetszett a sörbiciklik megjelenése, jelezték az önkormányzatnak, hogy így lehetetlen pihenni. "Mivel a beerbike-ok használata veszélyt jelent például a gyalogosokra is, emellett az italozók hangoskodása, a szemetelés, a zöldterület és a környezet szennyezése átlépi a közösség által eltűrni köteles határt, a módosított rendelet önállóan bírságolhatóvá teszi azt, aki ilyen járművet alkoholfogyasztás céljából más rendelkezésére bocsát, de a jármű használóit is" - áll a kerület Facebook-oldalán található posztban.

A Belváros képviselő-testülete még tavasszal döntött úgy, hogy június közepétől tilos a Belvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő gyalogutakon és gyalogos övezeteken a segway, elektromos kerékpár, elektromos roller, hoverboard, elektromos gördeszka, sörbike és riksa használata. A döntés hátteréről ebben a cikkben írtunk részletesebben.