Judit
2 °C
7 °C

Aligáról Füredre költözött az Ultrabalaton

PSX 20180512 114107
2018.10.12. 12:16

Október 13-án, szombaton 13 óra 13 perckor nyitják a XIII. NN Ultrabalaton csapatnevezéseit. A jövőre május 10-12. között megrendezett versenyen több újítás is lesz, például az eddigi tizenkettő helyett tizenháromra növelték a csapatok maximális létszámát.

Az ennél nagyobb változás lesz, hogy Balatonaliga helyett a versenyközpont átköltözik Balatonfüredre az Annagora Aquaparkba. A szervezők szerint ezzel az egyik cél az, hogy az összes versenyző elhagyja még sötétedés előtt a Balaton-felvidéket.

Az első csapat hajnali 4 órakor vág majd neki a 221 km-nek, amit ezúttal várhatóan 48 szakaszra osztanak fel. Ez azt jelenti, hogy az eddigieknél rövidebb szakaszokból áll majd össze a táv.

Az Ultrabalaton az egyéni indulóknak pedig a Spartathlon kvalifikációs versenyének is számít.

Ahogy az eddig években is, az Index csapata 2019-ben is nekivág a távnak, és megpróbáljuk körbefutni a Balatont. Legutóbb 12 fős csapattal 21 óra 30 perc alatt sikerült a kör, megpróbálkoztunk a jótékony futással is, egyelőre kevés sikerrel. 

Egy korábbi évben pedig Ajpek Orsi kolléganőnk lefotózott minket a futás utáni pillanatokban, Hegyeshalmi Richárd kollégánk pedig megfejtette, hogy mi is áll a különös tekintetünk hátterében. 

(Borítókép:  Szekeres Máté / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?