Szilvia
5 °C
16 °C

Hajdinalisztes szendviccsel támad a két Michelin-csillagos séf párizsi gyorsétterme

2018.10.24. 21:37

Marxito néven nyit gyorséttermet a párizsi Champs-Élysées-n Thierry Marx két Michelin-csillagos séf, az étlap sztárja pedig a hajdinalisztes szendvics lesz – írja az MTI.

Nem az érdekel, hogy gyorsétterem, vagy nem gyorsétterem, hanem az, hogy lehet-e jót enni gyorsan és olcsón. A lényeg az, hogy öt és tíz euró közötti skálán kínáljunk valamit azoknak az embereknek, akik jó környezetben, jól megválogatott alapanyagokból akarnak ebédelni egy jót.

– mondta Marx, hozzátéve, hogy egy gyorsétteremnek nem kell feltétlenül rondának lennie.

Ennek elkerülésére amúgy a jelek szerint különösen nagy figyelmet fordított a Mandarin Oriental étterem és a Gare du Nord pályaudvaron működő Étoile du Nord söröző séfje, ugyanis a Marxito belsőépítésze a világszerte elég népszerű francia Ito Morabito volt.

A púderrózsaszínre festett falak között 170 négyzetméteren 50 ülőhely várja a vendégeket, az asztalok pedig

a plafonról ereszkednek le.

Az étlapon a hajdinalisztes szendvics sós és édes változatban szerepel, az ára négy eurónál kezdődik, sőt, még hajdinafagylalt is kapható. A déli menü ára 15-17 euró.

Marx egyébként a Marxitóról viccesen csak azt mondta, hogy

nem breton, de nem is blini (orosz palacsinta), hanem ezek keveréke, félig kelesztett-félig pirított, és az évszaknak megfelelően bármi lehet a belsejében: füstölt lazac, marha pastrami, ősszel currys zöldségkrém, nyáron paradicsom és eper.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?