Judit
3 °C
7 °C

Mikor törlitek le a Facebookot, felnőttek?

shutterstock 1104755048
2018.11.20. 11:47

Borzasztó látni, amikor felszállok a buszra és egy kislány kérdez valamit az Instagramon lógó anyukájától, az anyukája válaszol valami butaságot és közben rá se hederít. Legszívesebben kikapnám a kezéből a telefont és szólnék neki, hogy a lánya szeretne vele beszélgetni. FELNŐTTEK!!! Ne higgyétek, hogy ez nem zavar minket! Csak nem merünk szólni. Ahelyett, hogy tennénk valamit, inkább mi is elkezdünk gépezni.

Amikor hazaér a gyermek, és azt a kérdést várja, hogy „Milyen volt a napod?”, ez nem történik meg. De a szülőkről sem a család tudja meg először, hogy mit csinált ma, hanem a követők a mindenféle közösségi oldalakon.

Hétvégén menjetek kirándulni a családdal, ne azt lessétek, hogy a barátaitok éppen mit posztolnak. A telefont nem erre találták ki. Telefonálásra való.

Ha meg akarjátok beszélni a barátaitokkal, hogy mit csináltatok hétvégén, akkor menjetek el egy kávézóba. Ha már itt tartunk, akkor azt is megbeszélhetnétek, hogy mikor törlitek le a Facebookot, a Pinterestet és az Instagramot a telefonotokról.

Szeretnénk, ha játszanátok velünk, elvinnétek edzésre, stb. Teljesen elfelejtitek a gyerekeket. Mindig csak a szokásos dumátok: „Dobd ki a szemetet!”, „Vidd ki a kutyát sétálni!” és „Mosd meg a kezed!”. Ez önmagában egyáltalán nem rossz. De az igen, hogy közben nem néztek fel a telefonból. Nézzetek magatokba! Ti ilyen szülők vagytok?

A cikk szerzője ötödikes általános iskolás.  November 20. a gyermekjogok világnapja. Ez az írás az UNICEF  Gyerekhang kampányának részeként született az Index kezdeményezésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?