Most komolyan, minek görcsölni a semmin?

GettyImages-91750052
2018.11.20. 14:14

Most komolyan, minek görcsölni a semmin? Annyi dolog van, amin nem kéne, de ti... Mindenre érzékenyek vagytok, mindenből nagy ügyet csináltok.

A stressz nem pozitív dolog. Egyszer-kétszer belefér, mert hát természetes a dogák vagy új iskola előtt. Ezek rendben vannak. De most kit érdekel, hogy elküldted-e azt a munka emailt?

Nem azt mondom, hogy nincsenek érzéseitek azon kívül, hogy izgulnátok, de ez nem is tabutéma. Vegyük a nyaralást. Akkor már ott kezdődik a baj, hogy mennyit pakolsz, miből pakolsz, hogyan pakolsz, miért pakolsz kaját. 

De ennél csak az út rosszabb. Van két tesód, ráadásul két kicsi lány, aki egész úton üvöltöznek, hogy mikor érünk oda. És mindezt egy négy órás repülőúton. Ekkor léptek be ti! Sikerül 5 perc csendet teremteni, de utána ugyanúgy folytatódik minden.

Ezek szerintem viszonylag élethű szituációk, amiket minden gyerekes család ismer. Ez az én szempontom az ilyen ügyekről!

A cikk szerzője Stevens Samuel
A cikk szerzője Stevens Samuel

Stevens Samuel 7. osztályos általános iskolás. November 20. a gyermekjogok világnapja. Ez az írás az UNICEF  Gyerekhang kampányának részeként született az Index kezdeményezésére.

(Borítókép:  James Devaney / Getty Images Hungary)