Függőágyat feszített a píneák közé, megbírságolták

2019.07.19. 14:00

Egy osztrák turistát 300 euró (csaknem 100 ezer forint) bírsággal sújtottak Olaszországban, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt egy pínealigetben Trieszt tengerparti üdülőnegyedében, írja az MTI.

Barcola tengerpartja.
Barcola tengerpartja.
Fotó: Google MapsAz 52 éves bécsi férfit azon a címen büntették meg, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében természetvédelmi okokból tilos "bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni".

A turistát a hét közepén kapta el a rendőrség, mikor délutáni szieszta idején két fenyő közé kifeszített függőágyon szundikált a Trieszt strandjára vezető út mentén, Barcola elővárosban.

A szokatlan büntetés híre hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol olyan nagy felháborodást keltett a helyiek körében, hogy szombatra tiltakozó flashmobot hirdettek "Szabad függőágyakat!" címmel.

A kommentelők rámutattak, hogy a környékbeliek előtt is ismeretlen a jogszabály, amelyre a járőrök hivatkoztak, és túlzás volt a büntetés, elég lett volna egy figyelmeztetés. Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a trieszti strand környékén távol sincs feltüntetve minden betartandó jogszabály, még kevésbé idegen nyelveken.

Megint mások arra szólították fel a rendőröket, hogy komolyabb problémákkal foglalkozzanak.

Hasonló eset történt Velencében is, ahol a Rialto hídtól nem messze az utcán főzött kávét egy kempingfőzőn egy német turista, ő és társa ezer eurós bírságot kapott. A két berlini férfit a helyi lakosok jelentették fel.