Több új szabadidőparkot kap Budapest

2019.08.14. 09:44

Vezeték nélküli internetet sugározó okos oszlop, a megfelelő UV-védelem érdekében UV-kijelző és applikációval nyitható öltözőszekrény is lesz Budapest hét új, illetve megújuló családi szabadidőparkjában – mondta Nagy Dénes, a Főkert Zrt. zöldterület-fejlesztési igazgatója a köztévén.

Az MTI által szemlézett szerda reggeli interjúból kiderül: az új családi szabadidőparkokat a Tabánban, az Óbudai-szigeten, a II. János Pál pápa téren, a XI. kerületben a Függetlenségi parkban, az Egyetemisták parkjában és a gazdagréti Kaptató sétányon, Csepelen pedig a Csillagtelepen alakítják ki.

Nagy Dénes elmondta: a fejlesztés célja, hogy az új parkokban a család minden tagja megtalálja az aktív kikapcsolódás lehetőségét, ezért futókörökkel, kosárpályákkal, fitneszeszközökkel és a gyerekeknek mozgásfejlesztő játszószerekkel bővítik a parkokat.

Az első felújított parkokat a tervek szerint szeptember közepétől vehetik birtokba a budapestiek.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.