Ilyen lett az Index alternatív karácsonyfája. Ön biztos tud jobbat!

30900133 0e6b973c4a34caa3145a45af0bec3428 o
2019.12.23. 13:27
Kartont sniccereltünk, kupakot szereltünk, így sikerült. Fogadjunk, hogy önök tudnak jobbat is!

Az Indexben nem szokott lenni céges karácsonyfa, ezért jobb híján megoldjuk magunknak valahogyan, ha épp eszébe jut valakinek. A Velvetben például egész évben kallódik egy fa alakú karácsonyi dísz, és az iroda költözése óta a konyhaablakban is nyomorog díszeleg egy teljesen formátlan műfenyő díszek nélkül persze.

Pár napja arra kértük az olvasókat, hogy küldjenek nekünk alternatív karácsonyfákat, környezetbarát, zöld karácsonyi ötleteket. Az sem baj, ha csak félig zöld, a törekvés a lényeg, az első lépések a fenntarthatóság felé; a műanyagmentes júliusban is elfogadható volt a saját műanyagdobozba felvágottat kérni, vagy egy darab műanyagzacskót használni, ameddig szét nem megy.

A lényeg, hogy csináljuk, ahogy tudjuk.

Ezen felbuzdulva elkészítettük mi is az Index újrafelhasznált anyagokból készült karácsonyfáit!

1. Kartonfa

Bútorok érkeztek ezekben a kartonokban, amiből kivágtuk a karácsonyfa alapjait. Eszközök: kartondoboz, sniccer, ledes fényfűzér. Az ötlet Hernádi Leventétől származik, a megvalósításban Szarvas és Földes Máté működött közre. A fényfüzért meg otthonról hoztam. Nehezen lehetne állítani, hogy ez a földkerekség legszebb kartonfája, de szerintem mindent megtettünk, ami tőlünk telt.

Bútorok dobozából vágtuk ki, a díszek is a saját anyagából vannak, és még jövőre is jó lesz, addig pimpelünk rajta még
Bútorok dobozából vágtuk ki, a díszek is a saját anyagából vannak, és még jövőre is jó lesz, addig pimpelünk rajta még
Fotó: Egyed Anna / Index
Így készült az Index karácsonyfája

2. Kupakfa

Ezt írja róla a készítő, Fodor Orsi:

Ez egy többszörösen újrahasznosított fa (egész évben gyűjtögetett kupakok, az előző kartonfa alapként, 1 mm-es egyszeres szigetelésű sárga-zöld villanyvezeték), nincs ragasztva (a kupakok a saját nyitókarikájukkal lettek rögzítve), könnyen tárolható, szétszedhető, és még fogyókúrás is: ha odamész a fához, el tudod olvasni a kiválasztott kupak eredeti üzenetét (szaloncukor helyett).  A fénylő ledsor tölthető ceruzaaksival is működik.

Kupakfa
Kupakfa
Fotó: Fodor Orsi / Index

 Nincs más hátra, szeretnénk önöket is bátorítani,

küldjék el nekünk a saját menő, nem menő, kreatív, újrahasznosított, újrahasznosítható karácsonyfáikat,

akár némi magyarázattal, a legjobb ötletekből egy galériát készítünk az Index címlapjára!

Instán a #zoldindex hashtaget használják, figyeljük azt is!

(Borítókép: Egyed Anna / Index)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.