Hátradöntötte az ülést, de a mögötte ülő nem hagyta annyiban

2020.02.14. 17:58

Aki valaha ült már repülőn, az egészen biztosan találkozott azzal a jelenséggel, amikor az előtte ülő utas se szó, se beszéd hátrabillenti az ülését, amitől a lábter és a személyes aura is a töredékére csökken. Szerencsés helyzetben ilyenkor mi is hátra tudjuk dönteni az ülést, kivéve akkor, ha a kabin hátuljában ülünk, ahol a fal megtiltja ezt.

Wendi Williams hátradöntötte az ülést a New Orleans és Charlotte közötti járaton, de a mögötte levő férfi egyáltalán nem örült ennek. Annyira nem örült, hogy a nő állítása szerint legalább kilenc alkalommal hatalmasat ütött az ülés hátuljába, aztán amikor látta, hogy a nő videót készít róla, bokszzsáknak használta a szék felső részét. A videót Wendi feltöltötte a Twitter-oldalára.

A videón az látszik, hogy a férfi tényleg a világ legidegesítőbb szokását műveli, azaz úgy püföli a széket, hogy az ritmusosan billegjen, és ezzel a nő úgy érezze magát, mintha egy kötéllel rángatnák. Az is látszik, hogy a férfi amúgy nem eszik, vagy laptopozik, vagy bármi más, több helyet igénylő dolgot csinál, hanem a telefonján néz valami mozgóképet.

A videó mellé Wendi még azt írta oda, hogy az American Airlines légitársaság utaskísérője őt szúrta le, a férfinek pedig egy kis rumot adott kárpótlásul.

A sztori aztán szárnyra kapott, és elindított egy vitát, hogy ki az igazi szemét ebben a helyzetben.

  • Az, aki kérdezés nélkül hátrahajtja az ülését egy olyan emberre, aki ezt nem tudja megtenni?
  • Vagy aki bosszúból aztán pokollá teszi az előtte ülő életét?

Az American Airlines arra kérte Wendit, hogy keresse meg a céget egy üzenetben, de a nő nem volt hajlandó diszkréten elintézni az ügyet, sőt, még jobban kifakadt Twitteren, hogy neki többször műtötték a nyakát, orvoshoz kellett járnia, röntgenezték többször, ő bizony nem fog csöndben maradni. A légitársaság az NBC-nek csak annyi reakciót küldött, hogy utánanéznek az esetnek, mert számukra az utasok és a munkatársaik biztonsága és kényelme a legfontosabb.

A videó körüli vita főleg Twitteren zajlott, ahol mindkét nézőpont erősen képviseltette magát, volt, aki szerint a másodosztályon hátradönteni az ülést egy nagyon önző dolog, de olyan is volt, aki szerint a névtelen férfinek kellett volna benyelnie azt, hogy ő viszont nem döntheti hátra az ülést, hiszen nagy valószínűséggel tudatában volt annak, hol fog ülni.

Habár az American Airlines nem adott ki még hivatalos közleményt, versenytársuk, a Delta megszólalt, a vezérigazgató Ed Bastian személyében. Bastian a CNBC egyik pénteki műsorában azt mondta, hogy az etikett azt írja elő, hogy ha az ember tudatában van annak, hogy egy magasabb utas ül mögötte, akkor engedélyt kell kérni arra, hogy hátradöntse az ülést. Ha az engedélyt nem kapja meg, akkor nem szabad megtennie.

A Google szerint a New Orleans és Charlotte közötti repülőút összesen 2 óra 10 percig tart.

Kinek van igaza?