11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Sorsolással dönti el a főváros, hogy ki nyithat food truckot a rakparton

2020.07.02. 13:51

Pályázatot írt ki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a pesti alsó rakpart és a Városháza park időszakos vendéglátására. A felhívásra olyan pályázókat várnak, akik fővárosi székhelyű vendéglátót vagy food truckot (régebbi nevén büfékocsit) üzemeltetnek, hogy ezzel is segítsék a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátósokat.

A pályázat egyik érdekessége, hogy

az egyenlő esélyek biztosítása érdekében a rakparton sorsolás útján választják ki azokat, akik közterület-használati hozzájárulást kapnak.

A bérleti díj a piaci árhoz képest alacsonyabb lesz, és összesen 14 db helyre lehet pályázni. A projekt célja, hogy a rakpartot közösségi térként használhassák a fővárosiak, és nyitott legyen a biciklisek, kutyások és családosok előtt, illetve közelebb hozza a Dunát az emberekhez.

A Városháza parkkal kapcsolatban azt írja a közlemény, hogy a környék végleges kialakítása még folyamatban van, addig viszont megpróbálják vonzóvá tenni a területet a helyieknek és a turistáknak. Ezért pop-up parkként fog működni nyáron gasztronómiai és turisztikai szolgáltatásokkal.

A rakparton 2020. július 18-19-én és július 25-től augusztus 13-ig tartó időszakra szól a pályázati kiírás, a Városháza parkban pedig július 18-tól egészen szeptember 13-ig.  • Hírek
  • Bankszámla