Újranyitott a párizsi Disneyland

2020.07.15. 14:05

Miközben a hongkongi Disneylandnek a koronavírus-járvány feléledése miatt újra be kellett zárnia, párizsi testvére, a Disneyland Paris – négy hónapos kényszerpihenő után – július 15-én, szerdán, újranyitott, írja a Local francia kiadása.

Az európai Disney-birodalom Franciaország egyik legnépszerűbb látnivalója, amelynek a járvány miatt márciusban be kellett zárnia. A szórakoztatóközpont már júniusban bejelentette, hogy július 15-től fokozatosan újranyit.

A Disneyland Paris jelenleg csökkentett látogatószámmal üzemel: a szokásos napi 40 ezer látogató helyett mindössze 12 ezret fogad. Ezen felül 11 év felett minden látogatónak és dolgozónak kötelező a maszk viselése, a kézfertőtlenítő használata, legalább egyméteres távolságot kell tartaniuk, belépőket pedig kizárólag online (előre) lehet vásárolni.

Az MTI szerint a párizsi Disneyland 2015-ben 14,8 millió látogatót fogadott, azóta nem tett közzé látogatottsági adatot. Összesen több mint 17 ezer embert foglalkoztat. A mesebirodalom a járvány egyik legnagyobb franciaországi gócpontjában, a Párizshoz közeli Marne-la-Vallée-ban üzemel.