Vencel
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Leállította a Nébih a Theo papa konyháját, de már elmúlt

2020.08.07. 23:21

Ideiglenesen felfüggesztette a Theo papa konyhájának működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), derül ki a Gusto gasztronómiai magazin oldaláról. Az utóellenőrzés óta az étterem újra zavartalanul működik.

Csütörtökön az Index is beszámolt róla, hogy egy házhozszállítással foglalkozó konyha ("egy frissensültet árusító vállalkozás") tevékenységét azonnal felfüggesztették, miután egy helyszíni ellenőrzés során a felügyelők számos hiányossággal és szabálytalansággal találkoztak.

Többek között a tárolás szakosítatlanul történt, azaz az eltérő mikrobiológiai állapotú élelmiszer csoportok keveredtek. Továbbá lejárt minőségmegőrzési idejű termékek és jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszerek voltak a konyhán. A tapasztalt higiéniai állapotok miatt utóbbi vállalkozás ételkészítő tevékenységet azonnal felfüggesztették felügyelőink. A higiéniai állapotok helyreállítását követően utóellenőrzés történt, melynek eredményeként a már rendbe tett egység folytathatta tevékenységét. A hiányosságok miatt élelmiszerlánc-felügyeleti és élelmiszer-ellenőrzési bírságot is kiszabtak a szakemberek

– közölte a Nébih terméktesztoldala, a Szupermenta.

A Nébih öt kategóriában – pizzák, tészták, frissensültek, hamburgerek és távol-keleti levesek – összesen 26 készételt rendelt házhoz, ebből háromnál a laboratóriumi vizsgálat szennyezettséget jelző mikroorganizmust mutatott ki. A három szennyezett, problémás étel vizsgálati eredményei alapján az érintett cégeknél a hatósági felügyelők helyszíni ellenőrzést tartottak.

A Gusto cikke szerint a három érintett vendéglátóegység a Zing Burger, a Pasarét Club Étterem és a Theo Papa konyhája volt, két helyen lejárt minőségű, illetve jelöletlen, nem nyomon követhető alapanyagokat is találtak. Amíg a Theo papa konyhájának ún. "ételkészítő tevékenységét" ideiglenesen felfüggesztették, a másik kettőnél csak bírságot szabtak ki.

Az értesülés kapcsán telefonon kerestük a Theo papát vezető Papp Gergelyt, aki az Index megkeresésére elmondta: hibák mindenhol – például az Indexnél is – előfordulnak, ez egy hónapokkal ezelőtti történet, amely során a felfőzés folyamatát néhány órára felfüggesztették, a Theo papa konyhája azóta újra zavartalanul üzemel.