Átadták a tabáni szabadidőparkot

2020.08.25. 15:24

Átadták a sport- és szabadidőparkot kedden a Tabánban. Megújult két játszótér, a sportpálya, a park régi fitneszpályája, valamint a pályák környezete, írja az MTI.

Az átadón Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, a park végső kialakítása is mutatja céljukat, miszerint "kevesebb beton, több zöld és több beleszólás".

V. Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), az I. kerület polgármestere elmondta: szeretnék, ha a Tabán olyan kísérleti projektnek lehetne a helyszíne, ahol megpróbálják a főváros, a kerület, a Főkert és a parkhasználók közötti párbeszédet "építő és folyamatosan fejlődő gyakorlattá tenni". A parkkal kapcsolatos egyeztetések nem érnek véget, továbbra is várják mindenki véleményét – tette hozzá.

Zakar András, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója közölte, az előző városvezetés idején a szabadidőpark kivitelezése azért szakadt félbe, mert a civileket nem hallgatták meg és nem fogadták el javaslataikat. Kinevezését követően kezdeményezte a tárgyalások újraindítását a Főkert és a kivitelező között, majd az I. kerület vezetésével és a tabáni civilekkel közösen tervezték át a parkot. Elmondta, a kiöregedett beteg fákat eltávolították, eddig 51 fát ültettek, és ezeket követi majd ősszel még 90. A parkban négy gyümölcsfa is helyet kapott. A Főkert vezetője bejelentette azt is, hogy hétfőtől végleg megszüntették a glifozát tartalmú gyomirtószer használatát.

Saly Noémi, a Zöld Tabánért csoport képviselője elmondta, a civilekkel folytatott egyeztetéseknek köszönhetően az eredeti tervekhez képest sokkal kevesebb lett a szabadidőparkban a gumiborítás, valamint a felnőttjátszótér is megújult, és hamarosan lesz WC és pelenkázó.

A Főkert 2019. augusztus 12-én tudatta, hogy "Budapest 2019 – Európa sportfővárosa" programsorozat részeként hét helyszínen – köztük a Tabánban – újulnak meg a főváros zöldterületei, illetve játszóterei, amelyek többek között sport- és rekreációs funkciókkal bővülnek. A 2,1 milliárd forintos fejlesztés célja, hogy a fővárosiak megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket – közölte a társaság akkor.  • Tippek
  • Babaváró hitel