Az Index elismeri, hogy álszakállt használt

2004.04.14. 17:23
Etikus jó napot kívánunk minden olvasónak. Nem tagadunk tovább. Hazudott az Index. Kovács Lászlónak igaza van. Erkölcstelen riportereink álszakállat, álbajuszt és parókát ragasztva sértik meg rendszeresen a sajtóetikát és a magánélet szentségét. Érzékeny és az érintett feleknek kellemetlen politikai információink túlnyomó többségét álszőrzet és egy gumimaszk segítségével szerezzük.
Ha már lebuktunk, falánk sajtóhiénák lévén ebből is megpróbálunk olvasottságot kipréselni: az alanti fényképeken bemutatjuk az Etikátlan Kamuflázs Készletet, amit egy, a szerkesztőség közelében található, apró boltocskának álcázott helyiségben tartunk, biztonsági okokból. Miközben bevetés előtt az álszakállt ragasztjuk az újlipótvárosi álboltban, az álkirakaton keresztül gyakran látjuk Tóbiás József szocialista pártigazgatót, vagy egy rá emlékeztető fiatalembert, amint lendületes léptekkel halad a járdán a Nikomakhoszi Etika rongyossá olvasott példányába merülve. Jöjjön tehát az önleleplező fotósorozat.

Technokrata Álszemöldök

Igen ritka felvétel egy éppen terepre induló indexes riporterről. Az etikátlan sajtómunkás éppen a Bokros-árváknak nevezett, a költségvetési szigort és a busa szemöldököt favorizáló szocialista politikuscsoportba készül beépülni.

Hardcore Fideszes Mimikri Bajusz

Újságírói példaképünk, az egykori Magyar Narancs-kiadó, későbbi eminens strigavadász és platina fokozatú komcsifaló emlékére csomóztattuk rá szálanként a megfelelő alakú tüll anyagra a több száz tisztított emberi hajszálat, hogy kialakuljon a kövéristák éberégének kijátszására kiválóan alkalmas eszköz. Ezzel az apró trükkel a politikai spektrum egészen bizarr zugaiba jutottunk el, a Fidesz felső vezetésének alsó szélétől, Pilhál György stampedliján keresztül a Jobbik főhadiszállásának padlásáig.

Porondmester Bajusz

Parlamenti tudósítóink pártfüggetlen munkaeszköze. A hátsó sorokban ülő, modern szociáldemokrata téeszelnökök átverésére éppen úgy megteszi, mint az SZDSZ-es opportunisták és a láncon tartott fideszes talpasok kicselezésére, nem beszélve a pártütő MDF-es képviselőkről, akik az árnyékos hátsó traktusban Dávid Ibolya ellen áskálódva gyakran esnek áldozatul kimaszkírozott riportereinknek.

Magnum Álbajusz

A rendvédelmi szervektől illegálisan szerzett információink nagyrészt kedvenc magánnyomozónk orr alatti díszének köszönhetők. Egy alkalommal tévedésből egy azóta megsemmisült Poirot-álbajuszt viselve közeledtünk Salgó országos rendőrfőkapitányhoz, hogy kiderítsük, igazak-e az ellenzéki pletykák és valóban viaszból van-e az ismert rendfenntartó teste. Salgó kapitány azonban váratlanul belga nyelven szólalt meg, 250 ezer forintos kárt okozva riporterünkben. Azóta csakis Magnum-modellt használunk éles helyzetben.

Kisgazda Halálmetálos Megtévesztő Szett

A célcsoportnak megfelelő, igen egyszerű álcakészlet, amely áll egyetlen, úgynevezett pinaszakállból. Ezt a norvég sátánista fémzenészek között népszerű arcszőr-divatot kedvelte titokban a kisgazdapárt extrémista szárnyához tartozó több képviselő, például Székely "Dokumentum" Zoltán, Szabadi Béla és természetesen Pokol Béla.

Pártelnök- és Halák László-átverő Plasztik Szakáll

Ez az álszakáll kizárólag a legmagasabb párttisztségek viselőit, és a MÚOSZ etikai bizottságának a Köztársaság térről kibernetikus tormás virsli segítségével irányított elnökét képes megtéveszteni, de őket nagyon. Munkatársunk ilyent viselt az inkriminált Ron Werber-féle tréning alkalmával.

Csak Eperjes Károly Megtévesztésére Alkalmas Álszőrzet Rendszer

Kulturális rovatunk legnagyobb tévedése, ami több mint 50 ezer forinttal apasztotta kiadónk költségvetését, a gyakorlatban mégis kizárólag az ismert színész, illetve Széchenyi István leszármazottainak bizalmába sikerült beférkőznünk vele, ami lássuk be, szánalmas eredmény.

Vitányi Iván Zombimaszk

Legsikeresebb modellünk. A gumimaszkot fejünkre húzva bizalommal fogadott minket a szocialista párt több liberálisnak mondott személyisége, illetve a MIÉP és a hídfoglaló nénikék többsége. Neve elhallgatását kérő emberünk ennek segítségével szerezte meg a szocialista párt Köztársaság téri székházát behálózó szellőzőrendszer tervrajzát. A szűk járatokon befurakodva hallgattuk ki Tornóczky Anita és Medgyessy Péter önleleplező beszélgetését egy paprikás stifolderről, amit a médiaegyensúly érdekében közvetítők útján juttattak el Chrudinák Alajosnak és Dévényi Tibornak.

Perverz Pásztorlányka Paróka

Vidékfejlesztési és agrárügyekben gyakran nyúlunk ehhez a nemtelen eszközhöz, legyen szó akár szocialista, akár kisgazda érintettekről.

Liberális Hajcsapda

A De Sade márkin felnőtt, istentelen, ráadásul igencsak gyanútlan szabad demokrata politikusok számtalan esetben bedőltek ennek a feslett rokokó kiegészítőnek. Kapóra jött szex- és önkormányzati botrányok esetében is. Az utóbbira nem találjuk a magyarázatot.