Szabadon engedik a balatoni bálnát

2004.08.17. 15:40
Az óriási, szomorú tekintetű állat keddtől arra hívja fel a Balaton körül járók figyelmét, hogy a fogyatékosok problémái minden embert érintenek.
A Mosolyország Alapítvány ez év augusztusában nagyszabású kampányba kezd, melynek célja a fogyatékossággal élők életkörülményeinek, és a társadalom velük szemben kialakított szemléletének megváltoztatása. Magyarországon a hivatalosan számon tartott, megközelítőleg 600 ezer főt számláló fogyatékkal élőn kívül drámaian nagy számban, nagyjából minden harmadik családban élnek olyanok, akik különböző, kevésbé látható problémával küzdenek.

A hivatalos besorolás nem tekinti fogyatékosságnak az epilepsziát, a diszlexiát, vagy az autizmust, de nincs kifejezés azokra a szülőkre sem, akik tartósan beteg gyermeküket gondozzák, pedig ők mindannyian a társadalom segítségére szorulnak.

Bálna a tavon

Tekintse meg képeinket!
Az Alapítvány kampányindító rendezvénye augusztus 21-én lesz, Balatonfüreden. A rendezvényt négy napos eseménysorozat előzi meg a Balaton körül, melyhez a figyelemfelkeltés eszközéül egy óriási méretű, élethű bálnát használnak majd, mely körbeússza a tavat.

MOA, a balatoni bálna augusztus 17-én, balatonkenesei vízre bocsátásával, és azt követő balatoni körútjával arra hivatott felhívni az emberek figyelmét, hogy tőlünk látszólag messze álló gondok, mint például a bálnák kipusztulásának veszélye, vagy a fogyatékossággal élő emberek problémája valójában globális, mindannyiunkat érintő kérdések. Egy világban élünk, akár tengerek, akár specializált intézmények falai választanak el egymástól.

Részt vesznek

A Mosolyország Alapítvány szemléletformáló kampányaiban részt vesz Erős Antónia, Jakupcsek Gabriella, Kováts Adél, Pataki Ági, Simon András és Ferjancsik Domonkos, illetve társadalmi célú reklámfilmjeik két főszereplője, Deák Gábor és Matatek Judit. Az alapítvány értékei és céljai alapján ők fogják közvetíteni a fő üzeneteket, latba vetve elismertségüket és széleskörű média kapcsolataikat.