Kis Bush, kis dobozban

2003.08.15. 15:42
A játékipar soha le nem bomló emléket állított az Egyesült Államok elnökének George W Bushnak. Az akciófigura néven is ismert öltöztetős baba révén az igaz amerikaiak vadászpilóta Bush-sal lephetik meg fejletlen vagy megrendült hazafiságú ismerőseiket.
A Blue Box Toys valószínűleg a világ legkelendőbb akciófiguráját alkotta meg, amikor úgy döntött, hogy a New York-i rendőrt, az LAPD SWAT-ot, az idegenlégióst, és egyéb erőszakszervezeti munkásokat megörökítő Elite Force sorozatukba beiktatják pilótaszerkós George W Busht.

A háború vége

George W Bush action figure
Megérkezett
A figura elméleti megalapozását az amerikai elnök történelmi repülőútja adja. Bush 2003 május elsején egy S-3B Viking géppel érkezett a Csendes-Óceánban lubickoló Abraham Lincoln anyahajóra. Az amerikai nemzeti gárdánál egykoron vadászpilótaként szolgáló elnök, előbb maga manőverezte a gépet az anyahajó felett, majd a fedélzeten tartózkodó szakpilóta közreműködésével leszállt, kiszállt és bejelentette az iraki háború végét.

A játék tervezői nem haboztak élethűen lekicsinyíteni Bush jellegzetes arcvonásait és viseletét, pilótaruhával, sisakkal, oxigénmaszkkal, ejtőernyővel és mentőmellénnyel együtt.

Veszik mint a cukrot

A tizennégy éven felüli történelmi álereklyegyüjtőknek ajánlott 1:6 kicsinyítésű, mintegy harminc centiméter magas figura a gyártó szerint rendkívül részletgazdag, ezért megéri a negyven dolláros fogyasztói árat.

A győzedelmes Bush pilótababa iránt kevéssé meglepő módon óriási kereslet mutatkozik, így aki augusztus közepe előtt megrendelte az interneten, az már szeptember közepén vetkőztetheti, különböző kicsavart pózokba állíthatja és házilagosan előállított dörgő hanggal is kiegészítheti az elnök pirinyó mását.

Szerkesztőségünk laikus tévénéző szakértői alig várják Bush vendégszereplését az Akciócsoport Most! című akcióbábfilmben.