Jolán
2 °C
4 °C

Átlag kétszáz forinttal drágul a fürdőzés Budapesten

2008.09.29. 13:10
A növekvő energiaárak miatt átlagosan kétszáz forinttal drágábbak lesznek a belépők a Budapest Gyógyfürdői Zrt. fürdőiben október 1-től. A Királyban ezentúl vasárnaponként koedukált napot tartanak, a női napok száma eggyel csökken.

Október elsejétől átlagosan kétszáz forinttal fognak többe kerülni a belépők a Budapest Gyógyfürdői Zrt által üzemeltetett fürdőkbe - közölte a cég. A vállalat költségei a villamos energia, a gáz és a távfűtés áremelkedése miatt nagy mértékben megnövekedtek, ezért vált szükségessé az emelés. A kiegészítő szolgáltatások (pl. masszázs) árai nem emelkednek. Idén a fürdővállalat még nem emelt árakat, sőt a strandszezonban az új vendégcsalogató kedvezmények miatt mintegy 22%-kal csökkentek az átlagos jegyárak.

Október 1-től a Király Gyógyfürdő bővíti és módosítja szolgáltatásait: lesz koedukált nap is. Az építészeti kuriózumnak számító török fürdőbe hagyományosan külön napon látogattak a férfiak és a nők. Október 1-től azonban vasárnaponként lehetőség nyílik a koedukált, fürdőruhás fürdőzésre is. A többi nap beosztása is módosul némiképp. A férfiak ezentúl kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton látogathatják a Királyt, míg a női napok száma eggyel csökken. A hétfő és a szerda továbbra is marad női nap. Visszaáll egy korábban népszerű szolgáltatás is: a fürdőlepedő és a kötény ismét jár minden vendégnek a férfi és a női napokon a Királyban.

Két fürdő eladó

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. inkább források átcsoportosításával finanszírozná 13 fürdő fejlesztését, a meglévő tizenöt fürdőből kettőt eladna - írta meg nemrég a Világgazdaság. Az egyik a két éve zárva tartó Erzsébeti gyógyfürdő, modernizálása túl sokba kerülne, viszont szálloda épülhetne a helyén. A másik bezárásra ítélt épület az újpesti uszoda, aminek még saját vízbázisa sincs, a vizet a Széchenyi forrásából kapja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?