Csak délután nyit a plázs

2003.08.07. 15:07
Hiába indult egy egész raj indexes riporter letesztelni az újlipótvárosi Duna-parton kiépített homokos tengerpartot. A megnyitó megint csak csúszott, az új, beígért időpont csütörtök délután öt óra.
Az eredeti tervekhez képest mintha szerényebben nézne ki a párizsi mintára idén először felépített budapesti tengerpart.

Hazai ízek

Nézze meg képeinket!A pálmafákat a magyar táj jellegzetes alapelemére helyezték - nem, nem a traktorgumiból olajfestékkel nemesített ágyásszegélyre gondolok, hanem a raklapra. Az autóúton kialakított sétány két sávját is raklapok választják el egymástól, de nem annyi, hogy az érdekesen nézzen ki. Párakapuk nem lesznek, helyette zuhanyozhatunk hordóból, ami szintén jó dolog, de nem lehet ruhában csinálni, ellentétben az előbbivel. A terep tehát egylőre kissé kietlen. Ezt azért ne vegyék kiforrott kritikának, hiszen a helyszín látszatra úgy harmadkész állapotban van, így nem is hatoltunk be az objektum belsejébe, azt majd nyitás után.

Fakeretben

Ami így is látszik, az sok leendő vendéglátó egység, némi homok (raklapszerű fakeretbe szorítva különös látványt nyújt) és némi gyeptégla. Felülről nézve egy pillanatig sem volt bícsérzésünk, ha nagyon kellene hasonlítani valamihez, hát az egész leginkább egy faipar melléktermékekkel és székekkel teleszórt pesti rakpartra hajaz. Most még, de ki tudja, mi lesz itt délutántól?

Az ismételt késést a szervezők azzal magyarázták, hogy Demszky főpolgármester csak délután ötkor ért rá, ám a helyszín arról árulkodik, hogy a korábban tervezett déli időpontban a liberális politikus maximum göngyöleg-fetisiszták előtt szónokolhatott volna, ami egyébként nyilván nem kis dolog.