Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Itt a pornós gagyi és a 3d-s házikamera

2008.09.15. 17:21
A hongkongi és kantoni Lifestyles kiállítást már nem egyszer láthattuk a kínai piacokon, de most így komolyan véve, egy kiállítás keretei között az egésznek rémisztő jövőképe van. Elvises vagy vörös szarvas parókában, a hónunk alá csapott villanytűzhellyel tényleg olyanok lennénk, mint a hongkongiak? Syma csarnok, szeptember 15-17.

Ha itt a kiállítóknak az üzletelésen kívül bármi céljuk volt, akkor ezt bukták, mert itt sajnos semmi nem különbözik a néhány sarokra található Garay téri kínai piactól. Ha egy kereskedő rutinos, akkor itt olyan üzleteket köthet, amikkel néhány hónapig minden hasonlatos lesz a Gyűrűk urával leöntött nippekhez, amelyiken a szárnyas béka a királynőt pörgeti a képzelt táncparketten. Azért az a kereskedő is megérdemelne egy ilyen nippet, aki úgy látja, Magyarországra ez mindenképpen kell, mert hiány van belőle.

3D-s kamera otthonra

Ki másol kit?

A kiállítás abban egyedülálló, hogy egyszerre találni meg a kínai piacok fel nem fedezett cuccait és a nagyobb vállalatok újításait, csak az nem derül ki, hogy kinek használ ez. Itt tényleg nem tudni, mi ér valamit, és mi nem, a szar a májtól nem válik el.

Elmossa a határt a valódi és a másolt között, mert itt az iPodhoz és iPhonehoz hasonló dolgokból van elég, hamarosan be is jönnek a magyar kereskedőknek köszönhetően. Ha itthon ilyen drága az iPhone, akkor sokkal olcsóbban kelleni fog a népnek olyan, ami tök hasonló, de olcsóbb, gondolkozhatnak a magyar kereskedők. A mobilpiac nagy meglepetése, a 3 in 1 mobilok megjelenése: az elölről telefonnak, hátulról fényképezőgépnek, az antennát kihúzva, a képernyőt elfordítva pedig tévének néz ki. A 106 euróba kerülő téglaméretű készüléket taxisoknak fejlesztették ki, ők néznek mindenféle dolgokat munka közben. Az egyik olimpiai küzdelmünket én is így láttam, hálás is voltam érte.

A PanaVoice-nál iPodot és iPhonet is lehetett kapni, a Sannonál meg olyan mobilt, aminek a képernyőjét kedvünkre forgathatjuk, és még egy antennát is előhúzhatunk belőle, de nekünk csak az RTL Klub jött be rendesebben, ellenben nagyon kicsi az egész. A Nokiát és a Sonny Ericssont követő Sanno alapvetően a svájci bicskát tarja követendő üzleti modellnek, így minden telefonjuk öszevissza forgatható, 1.3-2 megapixeles kamerájukkal nem nagy versenyzők a piacon, a csillogó arany és kígyóbőr dizájnukkal pedig végképp nem.

Bővölú parókabiznisz

Csak a pornóbiznisz

A ruhákon meg a hetvenes-nyolcvanas évek szín- és anyagvilága köszön vissza, és ha rajtuk múlik újra divat lesz a kantáros nadrág, aminek a kantárja valójában egy farmeres csöcsfedő. A ruházat egy eddig feldolgozatlan terület a hongkongiak számára, a ruhák jelentős részének nagyon fakó a színe, amelyiknek meg nem, az rikít, vagy hihetetlen szőrmetömeggel díszített. Eleve Hongkongban azt hiszik, hogy mi egy pornókellék-ország vagyunk, ami részben igaz is, de nehogy valaki elhiggye, hogy az itt látható parókák közül bárki egyet is megvesz. Kedvencünk a pornós csizma újrafelfedezése, amiből láttunk rózsaszínt és zöldet is, de igazán az aranyszínűek mennek. A hongkongiak számára a magas sarkú fura dolog lehet, mert egy 35-ös lábú nő esetében a tízcentis sarok úgy tűnik, mint aki a nagylábujja körmén egyensúlyozna.

A kiállítás legjobb cuccait is felírtuk: 3D-s kamera otthonra a családnak, ami talán egyszer majd a jövőben jó lesz valamire. Jelenleg vicces, hogy a 950 dollárba kerülő szerkezet egyszerre tud 2D-s és 3D-s felvételt rögzíteni, habár utóbbinak a levetítése megoldhatatlan. A steril törlőkendőt adagoló gépet is kipróbáltuk, csak a szmájlis hordozható villanytűzhelyet nem tudtuk, pedig érdekelt volna, mennyire könnyű a szerkezet, ami kisebb lakásokban teljesen jól működtethető.

Lábmasszírozó különböző lábméretekre

A legjobban keresett árusok bizsukat, ékszereket és gyerekjátékokat mutogattak, így meglepően nagy önbizalommal merem kijelenteni, hogy ékszerek terén a betűs ékszerek törnek előre, a gyerekjátékoknál meg a még műanyagabb, még gagyibb dolgok a kalózkardtól a cowboyos kiegészítőkig. Nem lennék gyerek hongkongban, mert csak nyomnák le a torkomon a fluffys tárgyakat, miközben mindenféle színes és villogó dologgal lennék elárasztva.