Erzsébet
1 °C
4 °C

Itt a pornós gagyi és a 3d-s házikamera

2008.09.15. 17:21
A hongkongi és kantoni Lifestyles kiállítást már nem egyszer láthattuk a kínai piacokon, de most így komolyan véve, egy kiállítás keretei között az egésznek rémisztő jövőképe van. Elvises vagy vörös szarvas parókában, a hónunk alá csapott villanytűzhellyel tényleg olyanok lennénk, mint a hongkongiak? Syma csarnok, szeptember 15-17.

Ha itt a kiállítóknak az üzletelésen kívül bármi céljuk volt, akkor ezt bukták, mert itt sajnos semmi nem különbözik a néhány sarokra található Garay téri kínai piactól. Ha egy kereskedő rutinos, akkor itt olyan üzleteket köthet, amikkel néhány hónapig minden hasonlatos lesz a Gyűrűk urával leöntött nippekhez, amelyiken a szárnyas béka a királynőt pörgeti a képzelt táncparketten. Azért az a kereskedő is megérdemelne egy ilyen nippet, aki úgy látja, Magyarországra ez mindenképpen kell, mert hiány van belőle.

3D-s kamera otthonra

Ki másol kit?

A kiállítás abban egyedülálló, hogy egyszerre találni meg a kínai piacok fel nem fedezett cuccait és a nagyobb vállalatok újításait, csak az nem derül ki, hogy kinek használ ez. Itt tényleg nem tudni, mi ér valamit, és mi nem, a szar a májtól nem válik el.

Elmossa a határt a valódi és a másolt között, mert itt az iPodhoz és iPhonehoz hasonló dolgokból van elég, hamarosan be is jönnek a magyar kereskedőknek köszönhetően. Ha itthon ilyen drága az iPhone, akkor sokkal olcsóbban kelleni fog a népnek olyan, ami tök hasonló, de olcsóbb, gondolkozhatnak a magyar kereskedők. A mobilpiac nagy meglepetése, a 3 in 1 mobilok megjelenése: az elölről telefonnak, hátulról fényképezőgépnek, az antennát kihúzva, a képernyőt elfordítva pedig tévének néz ki. A 106 euróba kerülő téglaméretű készüléket taxisoknak fejlesztették ki, ők néznek mindenféle dolgokat munka közben. Az egyik olimpiai küzdelmünket én is így láttam, hálás is voltam érte.

A PanaVoice-nál iPodot és iPhonet is lehetett kapni, a Sannonál meg olyan mobilt, aminek a képernyőjét kedvünkre forgathatjuk, és még egy antennát is előhúzhatunk belőle, de nekünk csak az RTL Klub jött be rendesebben, ellenben nagyon kicsi az egész. A Nokiát és a Sonny Ericssont követő Sanno alapvetően a svájci bicskát tarja követendő üzleti modellnek, így minden telefonjuk öszevissza forgatható, 1.3-2 megapixeles kamerájukkal nem nagy versenyzők a piacon, a csillogó arany és kígyóbőr dizájnukkal pedig végképp nem.

Bővölú parókabiznisz

Csak a pornóbiznisz

A ruhákon meg a hetvenes-nyolcvanas évek szín- és anyagvilága köszön vissza, és ha rajtuk múlik újra divat lesz a kantáros nadrág, aminek a kantárja valójában egy farmeres csöcsfedő. A ruházat egy eddig feldolgozatlan terület a hongkongiak számára, a ruhák jelentős részének nagyon fakó a színe, amelyiknek meg nem, az rikít, vagy hihetetlen szőrmetömeggel díszített. Eleve Hongkongban azt hiszik, hogy mi egy pornókellék-ország vagyunk, ami részben igaz is, de nehogy valaki elhiggye, hogy az itt látható parókák közül bárki egyet is megvesz. Kedvencünk a pornós csizma újrafelfedezése, amiből láttunk rózsaszínt és zöldet is, de igazán az aranyszínűek mennek. A hongkongiak számára a magas sarkú fura dolog lehet, mert egy 35-ös lábú nő esetében a tízcentis sarok úgy tűnik, mint aki a nagylábujja körmén egyensúlyozna.

A kiállítás legjobb cuccait is felírtuk: 3D-s kamera otthonra a családnak, ami talán egyszer majd a jövőben jó lesz valamire. Jelenleg vicces, hogy a 950 dollárba kerülő szerkezet egyszerre tud 2D-s és 3D-s felvételt rögzíteni, habár utóbbinak a levetítése megoldhatatlan. A steril törlőkendőt adagoló gépet is kipróbáltuk, csak a szmájlis hordozható villanytűzhelyet nem tudtuk, pedig érdekelt volna, mennyire könnyű a szerkezet, ami kisebb lakásokban teljesen jól működtethető.

Lábmasszírozó különböző lábméretekre

A legjobban keresett árusok bizsukat, ékszereket és gyerekjátékokat mutogattak, így meglepően nagy önbizalommal merem kijelenteni, hogy ékszerek terén a betűs ékszerek törnek előre, a gyerekjátékoknál meg a még műanyagabb, még gagyibb dolgok a kalózkardtól a cowboyos kiegészítőkig. Nem lennék gyerek hongkongban, mert csak nyomnák le a torkomon a fluffys tárgyakat, miközben mindenféle színes és villogó dologgal lennék elárasztva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?