Megvan az 50 legirritálóbb magyar

2004.11.05. 11:50
Lassan ki lehet bogozni a makraméba csomózódott idegeket: végéhez ért az Index, a Penthouse, a Színes Bulvár Lap és a Danubius rádió 50 legirritálóbb magyar játéka. Összesen 131 versenyzőt küldtünk - a többes szám itt azt jelenti, hogy Önök és mi együtt - a kínpadra. Önök szavaztak, mintha fizettünk volna érte, mi loptunk, csaltunk és manipuláltunk, így hamar kialakult a végeredmény. Legtenyérbemászóbb honfitársaink listáját alant olvashatják. Részletesen az indexes toplistát elelmezzük, hiszen ez az, amire Önök is szavaztak. A játékot szervező Penthouse készítette viszont el a Nagy Összetett Rangsort, ami itt tanulmányozható. Ezen egyforma súllyal vették figyelembe az indexes sorrendet, illetve a Penthouse és a Színes Bulvár Lap olvasóinak véleményét. Tudja meg, ki lett összesítettben a legirritálóbb magyar!
Jó szórakozást, kellemes gyűlölködést!

Irritáló összes
Végeredmény:
A Nagy Irritáló Lista
Elemzés:
Kit utál a magyar?
Sztárinterjúk a győztesekkel:
"Manapság mindent lehet"
Szavazás:
I. / II. / III. / IV. / V. / VI. / VII.
Álmot láttunk tegnap este: a legirritálóbb magyarok egy nagy, furcsa formájú kastélyban mulatoznak egy rottweilerekkel és láncra fűzött bulvárlap-főszerkesztőkkel őrzött birtok közepén. Az irritáció annyira töményen úszott a levegőben, hogy először képtelenek voltunk kivenni az épület kivilágított termeiben dorbézoló alakok arcvonásait, de ekkor a fejünkbe húztuk legféltettebb kincsünket, Baja Ferenc illegális úton megszerezett hajhálóját, és egyszerre kitisztult a látvány. Egy nyitva felejtett franciaablakon át beléptünk a fényűző udvarházba, aztán szobáról szobára haladva felmértük, kik is azok, akik a leginkább idegesítik Önöket.

50–41. hely: Fideszes farkasember, polgári szamuráj, kibukott csődör

Pörzse Sándor az igazi polgári szamuráj. Az 50 legirritálóbb magyar információi szerint a fején szőrből készült könyvet viselő exhírtévés riporter könnyeit visszafojtva, korrektül megküzdött Kövér Lászlóval az irritálólista utolsó helyéért, győzött, majd bánatában harakirit követett el Kerényi Imre (29.) szájpeckével. Ez szép gesztus, egyetlen hátránya van, nevezetesen hogy kiontott belekkel kevésbé tudja élvezni a társaságot a legtenyérbemászóbb magyarok klubjában. Pedig igazán szórakoztató banda gyűlt össze az ötvenedik és negyvenegyedik hely között. Árpa Attila (49.) valóságsóproducer-álfenegyerek amerikaifoci-sisakban igyekszik ellesni egy-két önfényező trükköt Havas "havastanárúr" Henriktől (48.), majd koccint a pezsgőspoharával a kamerát kereső Pintér Dezsővel (47.). A TV2 ünnepi beszédeiről hírhedtté vált exelnöke igazi meglepetésember az ötvenes mezőnyben, ráadásul annyian adtak neki nagy, kövér döglegyet, hogy ha nincs az a 28 százaléknyi nullás szavazó, akár az első harmincba is befért volna.

A szoba egyik sarkában szórakoztató jobbos tandem szurkál tűket Gyurcsány Ferenc (99.) apró viaszmásába: Rogán Antal (46.) fideszes farkasember nem bír magával, és szemfogaival marcangolni kezdi a szerves anyagból formázott kis kommunistát, Schmidt "Terror" Mária (45.) higgadt, kifürkészhetetlen tekintettel trancsíroz. Az átellenes sarokban Keller László közpénzügyi államtitkár (43.) fuldoklik 12 tonna feleslegesen összegyűjtött korrupciós bizonyíték alatt. Először Lendvai Ildikó (41.) siet a segítségére, de az aktahalmot még az MSZP-s frakcióvezető ultrahangja sem képes lerombolni, Juszt László (42.) viszont néhány ukrán ismerőse segítségével szitává lövi az egészet. Bochkor Gábor médiacsődör (44.) nagyon ki van bukva, de nem azért, mert a terem sarkában egy tükör elé tévedt, ahonnan egy ráncos, alkesz taxis nézett vissza rá, hanem mert sziámi jellegű irritálópárja, Boros Lajos kiesett a Top 50-ből, egészen a 72. helyig.

40–31. hely: Végzetes erekció a jelmezbálban

Vidám a hangulat a következő szobában. Jelmezbált tart ugyanis egy csapat idegesítő alak. "Egy pici mellizom popsival" - visítja a tetőtől talpig szilikonba öltözött Schobertné Rubint Réka (40.), majd tréfásan mellbe taszítja a hidrogénatomnak maszkírozott Kovács Lászlót (38.). A legendásan jó humorú Áder János (36.) brikettnek öltözött, de Kovács nem ismerte fel, így a fideszes frakcióvezetőként kénytelen beérni azzal, hogy homokkal felszórt körpályán futtatja Répássy Róbertet (31.) és Lovas Istvánt (32.) egy Lamperth Mónika-bábu (34.) után. Palik László (35.) is utánuk eredne, de egy Damon Hill-kép láttán olyan gerjedelem fogja el, hogy képtelen tíz km/h sebességnél gyorsabban szaladni, de így is elesik, és összetöri minden csontját. A jelenetről Palik kedvese, Marsi Anikó (33.) számol be megrázó szavakkal, majd betonnal önti körül a még most is visítozó Palikot. Rákay "Philip" Kálmán (39.) nem vesz részt a buliban. Szárított tarsolylemezekből sodort spanglira gyújt a sarokban, majd kétmillió embert vizionál a terembe, ahelyett, hogy megolajozná a kenőanyag hiánya miatt egy mondat közepén leálló Batiz kormányszóvivőt (37.).

30–21- hely:

Majd szétveti a kacagás a harmadik szobát, annyi a mókás figura idebenn. Varnus Xavér (30.) derűsen sztorizik arról, hogy mit mondott neki Bach csoportszex közben, Gáspár Győzike (22.) kis híján el is neveti magát, de nem érti az 'orgona' szót, ezért inkább csöndben marad. Kerényi Imre (29.) egy lepelbe burkolózva egyre hisztérikusabb hangon csipog, majd rá akarja venni Fazekas Róbert diszkoszvetőt (26.), hogy üljön rá egy napilapra. Fazekas szomorúan közli, hogy az ülésre szolgáló szervei helyére évekkel ezelőtt tartályokat építettek, így vagy forogni tud, vagy állva aludni, más megoldás nincs. Sírva azért nem fakad, inkább csatlakozik Dévényi Tiborhoz (28.), mivel az ismert tévés látni vélt egy valódi gyermeket. Kisded helyett azonban Gyárfás Tamás (27.) napkeltés producerbe botlanak, aki tévedésből saját magába kötött bele, majd összeroppant az agresszív keresztkérdések súlya alatt. Ennél is viccesebb látvány Demszky főpolgármester (25.), aki nyolc, harmad áron kibérelt városházi alkalmazottal viteti a lovát, körbe-körbe. A hangulat a csúcshoz közelít: Bencsik András (24.) varázsvesszeje éppen zsidót jelez, de kiderül, hogy tévedett a műszer, hiszen a padló egy részét borító gyeptéglák alól a "Magyarország Legirritálóbb Téeszelnöke" különdíj birtokosa, Furulyás János (23.) Fradi-elnök mászik elő. Furulyás nagyot kacagna a varázsvesszővel hadonászó szélsőjobbos szerkesztőn, de észreveszi az éppen dalra gyújtó Sas Józsefet (21.), aki egy számlatömb lapjaiból hajtogatott magának fellépő ruhát, ezért Furulyás inkább eligazol a norvég hatodosztályba lucernát sarabolni.

20–11. hely: a műpénisztől a turbóbronzáriumig

Ha az előző teremben emelkedett volt a hangulat, az élmezőny alsó felét tartalmazó szobában szinte tombolnak az idegesítő hírességek. Középen áll Zuschlag János (17.), az MSZP holokausztkomikusa, és egy olyan viccet mesél, aminek az a poénja, hogy "emberbőrből varrt lámpaernyő". A mellén ott fityeg a szerkesztőségünktől kapott emlékérem, hiszen olvasóink szerint ő a legirritálóbb hazai politikus, fajtájának egyetlen képviselője az első húszban. Csonka "Pici" András (20.) nem nevet, többek között azért nem, mert Zuschlag bonyolult kötőszavakat használ.

Hajdu "NévshowR" Péter (16.) mámorosan néz körbe, hogy van-e itt olyan nő, aki a.) ötven alatti, b.) legalább tízszer említették már bulvárlapban, c.) ő még nem járt vele. "A, b és c nem létezhet egyszerre" - suttogja Hajdu, majd megcsipkedi Kiszel Tünde (11.) állát, de a furfangos aktmodell a csöcse helyett a kis Donatellát ábrázoló legendás falinaptárát nyújtja a fickós riporternek, aki ijedtében meg sem áll Pokrivtsák Mónika (18.) egyik tetoválásáig. Sebestyén "Balázs show" Balázs (19.) beszélgetést próbál kezdeményezni Erdélyi "Kolor Necsürelsz Krémhajfesték" Mónikával (15.).
S.B.: Szia Mónika. Szerintem nem a külső, hanem a belső értékek a fontosak.
E.M.: Hörrr. Bzzg. Üngüm.
S.B.: Tessék?
E.M.: Azt mondtam, hogy csak azért nem zavar, hogy más emberek nyomorából élek, mert fizetett statisztákról és a fővilágosító rokonairól van szó.
S.B.: Micsoda???
E.M.: Csak vicceltem. Azt mondtam, hogy hörrr bzzg üngüm.
S.B: Ja úgy. Nekem a feléért megcsinálták, de azóta nem mozog az arcom, és képtelen vagyok kimondani azt, hogy turbóbronzárium.

De lépjünk tovább, hiszen a büféasztal mellett Fekete Pákó (13.), a tiszteletbeli magyar dalnok éppen egy fekete műpéniszt dedikál Terry Blacknek (14.), akinek erről eszébe jut az apaság. Így még időben ki tudja szabadítani Danikát Dévényi Tibi bácsi (28.) karmaiból, aki már marcangolni kezdte volna a kisdedet.

10–1. hely: dorbézolás a csúcson, rákfélékkel

Kinyitjuk a kétszárnyú ajtót, és átsuhanunk a trónterembe, ahol a tíz legirritálóbb magyar mulatozik, fényes külsőségek között. LL Junior (10.) a homártól roskadozó büféasztal alatt hasztalanul kísérletezik a jamaikai és az autófeltörő-szubkultúra ízeinek párosításával egy koktélos pohárban. De nem is bánja, mert odalép hozzá Faludyné "Fanny Asszony" Fanny (9.), megsimogatja az arcát egy darab szarvasgombával, és azt súgja neki: Kár, hogy nem vagy 83 évvel öregebb, majd lemondóan megajándékozza egy tökmagolajos kapszulával. De mit csinál Balázs Pali (8.)? Kidugja a fejét az ablakon? Igen, aztán leereszti a haját a sötétbe, hogy a szőke fürtökön a láncait csörgető Zalatnay Sarolta (7.) másszon be, az RTL Klub stábjának társaságában.

Fásy Ádám (6.) kétségbeesetten néz körül egy meginterjúvolható szocialista politikus vagy egy nótaénekes után kutatva, de csak Stohl Andrást (5.) látja, aki fizetős sms-ben próbálja felszedni egy klónozós valóságsó győztesét. Anettka (4.) annyira kibukott, amiért nem nyert, hogy a kezében tartott languszta farkával nagyot sóz a lábánál pucéran lantoló Benkő Dániel hátára. Gyurcsok tévésámán (3.) szúrós tekintettel néz oda a hangzavarra, majd a pillantásért azonnal kiszámláz 450 forint plusz áfát. A gyanúsan csillogó szemű Császár Előd (2.) bekerül a mágikus pillantás hatósugarába, amitől megjön a hangja, majd egy távoli szirénától megrettenve bebújik az asztal alá. Ez sem zavarja azonban a terem végét elfoglaló trónon a szeretet mibenlétéről elmélkedő Kozsót (1.) abban, hogy Elődöt Május 1. Ruhagyár Boy néven le ne szerződtesse egy szponzorált nagylemezre, tovább irritálva Önöket.

Hát ezt a társaságot hoztuk össze az Önök szavazataival a Magyar Irritálók Ötvenes Online Panteonjában. Az Index teljes, 131-es listáját az alant látható Top10-es táblázatra klikkolva varázsolhatják elő.

A top 10 irritáló

Összetettben Anettka nyert

Az összetett listát a Penthouse készítette el. Ehhez vették az Index olvasóinak Top 50-jét, a saját weboldalukon kialakult listát, illetve a Színes Bulvár Lap olvasóinak rangsorát, majd a helyezetteknek 50-től 1-ig helyezési pontokat adtak, végül összeadták a helyezési számokat. Összesítésben így néz ki az 50 legirritálóbb magyar élmezőnye: 1.) Anettka, 2.) Fekete Pákó, 3.) Fásy Ádám és LL Junior, 5.) Zalatnay Sarolta, 6.) Demszky Gábor, 7.) Terry Black, 8.) Kiszel Tünnde, 9.) Stohl András, 10.) Balázs Pali. További részletek, például teljes Top 50 itt. Az eredmények szigorúan áltudományos elemzését pedig itt olvashatják, a helyezettekkel készült sztárinterjúkat pedig itt.

Jó mulatást, gyümölcsöző dühöngést!