Végre mehet kutyával vásárolni

2008.05.23. 22:42
A Mammut megpróbálja meghonosítani a nyugat-európai modellt: ezen a hétvégen mindenki magával viheti kutyáját is a plázába. A kutyásokat programok várják, a többieket megerősített takarító személyzettel nyugtatnák meg.

A Mammut bevásárlóközpont ezen a hétvégén Magyarországon először beengedi a kutyákat a plázába, és a boltok többségébe is. Nyugat-Európában a legtöbb boltba, bevásárlóközpontba beengedik a kutyákat, sőt sok helyen víz és némi kutyaeledel is várja az állatokat.

A Mammut a II. kerületi Önkormányzat kutyatartást szabályozó rendeletével összhangban engedi be az állatokat, így bizonyos, nagytestű fajtákat csak szájkosárban lehet bevinni a budai plázába. A kezdeményezéssel a bevásárlóközpont azt szeretné tesztelni, hogy a vásárlók hogyan tetszik a kutyabarát pláza ötlete, hogy a kutyatartók szívesebben vásárolnak-e a Mammutban, illetve, hogy a többi vásárló vajon mit szól az ötlethez.

„Azt szeretnénk, ha a bécsi modell megvetné a lábát itthon is, vagyis minden különösebb hiszti nélkül megférne egymás mellett ember és állat az üzletházban" - állítja Tollár Mónika a Mammut kulturális rendezvényeit szervező M'art produkciós vezetője, a kezdeményezés ötletgazdája. Tollár szerint, ha a hétvége tapasztalatai pozitívak lesznek, várhatóan még idén több ilyen hétvéget tartanak majd.

A kutyás hétvégére a szokásosnál több takarítót és biztonsági embert állít munkába a Mammut, hogy a nem kutyatartó vásárlókat semmi sem zavarja meg. A kutyásokat meg különböző programokkal, ingyenes állatorvosi és kutyakozmetikai tanácsadással várják.

Sajnos nem minden bolt engedi be a kutyákat a kutyás hétvégén sem, így például a McDonald'sba, a Marks & Spencer és a Springfield, illetve a MEXX ruhaüzletbe, a Libri könyvesboltba vagy éppen a Drogeria Marktba nem mehetnek be a négylábúak.